Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc pusdienām ar premjeru nāk klajā ar pārsteidzīgu paziņojumu par VZD pārraudzības maiņu

Oficiālu preses paziņojumu par konceptuāli panākto vienošanos ar valdības vadītāju veikt Valsts zemes dienesta (VZD) reformu un nodot to Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pārraudzībā otrdien ministrija izplatījusi uzreiz pēc divu Tautas partijas (TP) ministru Edgara Zalāna un Mareka Segliņa pusdienām ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), tomēr Ministru prezidents stingru piekrišanu abu TP ministru iecerētajai reformai nemaz nav devis, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Dienai atzinusi premjera preses pārstāve Līga Krapāne, valdības vadītājs uzklausījis abu TP ministru priekšlikumu par VZD reformu un tikai atzinis, ka šāda reforma ir apspriežama un ka TP ministriem jautājums jāvirza saskaņā ar esošo kārtību. Proti, vispirms iecere jāizdiskutē koalīcijas padomē un pēc tam, ja saņemta partneru piekrišana, jāvirza izskatīšanai valdībā.

E.Zalāns gan nepieļauj, ka būtu pārpratis premjera atbalstu.

Patlaban VZD atrodas Tieslietu ministrijas (TM) pārraudzībā, un, pēc ekspertu atzītā, tas ir loģiski pamatoti. Bijušais UR valsts galvenais notārs, tagad Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Endziņš uzskata, ka pārraudzības maiņu nevar nosaukt par reformu, un, ja valdība tiešām vēloties veikt reformas, tai esot jādiskutē par daudzo valsts reģistru apvienošanu.

Neoficiāli avoti valdībā E.Zalāna un M.Segliņa izloloto priekšlikumu par VZD reformu skaidrojuši ar politiskiem motīviem, proti, interesi stiprināt E.Zalāna vadītās ministrijas nozīmi, lai, ķeroties klāt valdības reformai, būtu vairāk argumentu, kāpēc RAPLM nevar likvidēt. E.Zalāns šādu argumentāciju noliedzis, bet M.Segliņš premjeram rosināto VZD reformu nav komentējis, vien īsi norādījis: "Vērsieties pie Zalāna!"

Pirmdien TP ministri par VZD reformu rosinās diskutēt koalīcijas padomē.

Premjera un ministru pusdienošana ir viens no veidiem, kā TP un JL amatpersonas izvēlējušās komunicēt pēc tam, kad izskanējuši pārmetumi par sazināšanos ar mediju starpniecību, nereti izmantojot asu leksiku, vēsta Diena.

Visu Baibas Rulles rakstu lasiet piektdienas Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ko pēc amatpersonu pusdienām paziņoja RAPLM?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas