Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc vēlēšanām vēlas samazināt ministriju skaitu līdz desmit

Partijas, kas valdību veidos pēc Saeimas vēlēšanām, iespējams, savā starpā varēs dalīt mazāk ministru vietu nekā patlaban - šādu ierosinājumu otrdien atbalstījusi Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, kas rosina veidot tikai desmit ministrijas. Patlaban Latvijā ir 14 ministrijas.

Komisija, izskatot galīgajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā, atbalstījusi ministriju skaita samazināšanu, apvienojot vairākas esošās ministrijas.

Priekšlikumi paredz izveidot attīstības ministra, sociālo lietu ministra un vides un zemkopības ministra amatus, informē Saeimas Preses dienests.

Attīstības ministriju varētu veidot, apvienojot Ekonomikas ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Satiksmes ministriju. Sociālo lietu ministriju plānots izveidot, reorganizējot Labklājības ministriju un Veselības ministriju. Savukārt Vides un zemkopības ministrija varētu tapt, apvienojot Vides ministriju un Zemkopības ministriju.

Deputāti atbalstījuši priekšlikumu, ka izmaiņas valdības sastāvā stāsies spēkā ar brīdi, kad 10.Saeima izteiks uzticību jaunajai valdībai.  

Komisija par likumprojekta atbalstīšanu 3.lasījumam lems trešdienas, 9.jūnija, sēdē, savukārt Saeima galīgajā lasījumā par grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā lems 17.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas