Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pēc viltus meteorīta akcijas pastiprina sodus

Valdība šodien atbalstīja stingrākus sodus par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, izsaucot operatīvos dienestus. Tagad par to varēs sodīt arī juridiskas personas, kas nebija iespējams pērngad, kad _Tele2 _mārketinga kampaņā sabiedrība un dienesti tika maldināti ar viltus meteorītu.

Iekšlietu ministrijas izstrādātie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK) paredz divus būtiskus papildinājumus.

Turpmāk par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kad tiek iesaistīti speciālie dienesti, fiziskas personas var tikt sodītas ar naudas sodu no 25 līdz 150 latiem, bet juridiskas personas – no 500 līdz 5000 latu.

Patlaban spēkā esošais regulējums paredz administratīvo atbildību tikai fiziskai personai, kas tieši veikusi atbildīgo dienestu izsaukšanu, bet atbildība nav paredzēta juridiskai personai, kuras interesēs apzināti nepatiess izsaukums ir veikts, kā arī personām, kuras ar savām darbībām ir maldinājušas citas personas, tieši neveicot dienestu izsaukšanu.

Valdībā apstiprinātie grozījumi paredz, ka arī juridiskas personas par apzināti nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu varēs tikt sodītas ar naudas sodu no simt līdz tūkstoš latiem.

Kā informē Iekšlietu ministrija, grozījumus APK izstrādāja pēc SIA Tele2 imitētā iespējamā meteorīta nokrišanas Mazsalacā, kad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un citu institūciju amatpersonas tika iesaistītas reaģēšanā uz nepatiesu notikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas