Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pedagoģija sieviešu garā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skolotāja
s
Kur tad ir tie vīrieši - skolotāji? Tad nāciet un strādājiet, ja esat tik gudri! Pats autors lai rāda citiem piemēru! Es par.
jumors
j
Atgriezīšos - tajā pašā rakstā Laķa kungam bija arī tāda doma: tā kā skolā nav vīrieša, kas varētu būt paraugs un ideāls, tad puikas pieņem- pīpēšana, dzeršana un lamāšanās ir tās, kas piestāv vīriešiem, jo sievietes to nepieņem( tas nenozīmē, ka nedara nemaz). Un kam ir netikums, tas kļūst vājš. Diemžēl. Te runāja par mācīšanās dažādo metodiku. Tāpēc jau agrāk bija šķirtās skolas. Un šķiet, ka bija augstāks izglītības līmenis, nekā tagad, kad stundā meita guļ puisim klēpī un padari viņiem ko! Jā, vēl atbilde Memory - par matemātiķiem runāju tikai no pieredzes.Laikam tā gadījās, ka pašam , māsai un vēl pāris paziņām bija tādi eksaktās zinātnes pārstāvji, kas ienāca klasē žulgām acīm un reizēm pat laida žurnālu pāri klasei!
Elīna Lībiete
E
varbūt sāksim ar to, ka inženieru trūkst tāpēc, ka meitenēm tādi āmuri kā Guntis Bojārs stāsta, ka viņām ir jādejo un jāglezno
bite
b
Vai Latvijas skolas joprojaam darbmacibas( nezinu ka tagad sauc) stundas meitenes ada un gatavo est, bet zeeni strada ar koku ? Vai ta nav diskriminacija?
Mana mamma un vīrietis
M
Ja kas jādara,tad vīrietis saka"" Vai vajag?"" un neko nedara. Un nekas nenotiek. Kad mamma vairs navar izturēt un īstenībā tas ir jādara un mēs sākam darīt,tad viņš pēc kāda gara laika pievienojas. Nu piemēram sniega tīrīšana kaut vai. Bet tas ir visā.
Piekrītu
P
Tiesnešu 78% ir sievietes, valsts pārvaldē nodarbināto vidū 2/3 ir sievietes - disproporcija ir acīmredzama. Absurdos nodokļus izstrādā sievietes, medicīnā absurdos ierobežojumus izstrādā sievietes, sociālā sfērā par pensionāriem un maznodrošinātajiem ņirgājas sievietes. Sievietes ir nežēlīgākas, un zog nekaunīgāk. Iespējams, šis matriarhāts ir noteicis Latvijas valsts pārvaldes pašreizējo varmācīgo, nežēlīgo izturēšanos pret pilsoņiem.. Ir liekulība, kad Latvijā sievietes brēc par diskrimināciju. -- Vēl vajadzēja pieminēt sievietes inspektores,kontrolieres,parādu piedzinējas.Uz sejas rakstīts kā Jutai.
Skolu feminizācija
S
Skolas un izglītības sistēma ir jau sen feminizēta,matriarhāts ir cita lieta. Šis jautājums arī jau sen cilāts,bet nu jau vadzis lūst. Un labi ka to sāk aprakstīt valsts avīzes. Paldies par to. Savādāk viss uz sievietēm. Dziesmusvētki uz sievietēm,mājas dzīve uz sievietēm,zēnu audzināšana uz sievietēm. Vienreiz jāsaka NĒ tam visam.
Nauda un diskriminācija
N
Visu nosaka nauda un diskriminācija un talants. Vīrieši tur ilgi neuzturas kur nav naudas.Viens. Visi labinieki aiziet uz pieprasītām prestižām fakultātēm un darba vietām- LMT,Air Baltic,mazāk talantīgie bet centīgie izlemj veidot karjeru valsts pārvaldē,skolas ""piecnieciņi"" kas ir mazāk ambiciozi aiziet uz pedagoģiskām skolām. Divi. Un trešais -darbs ar cilvēkiem ir grūts: paši bērni, viņu vecāki, priekšniecība.
Jāa
J
Latvijā jau nav vīriešu. Interesanti,ka visas Eiropas vīrieši siekalojas ap mūsu sievietēm, a mūsējie brauc prom. Sievietes Latvijā ir izlīdzinātākas-izglītotākas, modernākas,elegantākas. Vīrieši vai nu forši, vai dzērāji.NAV VIDUSSLĀŅA.
LL
L
lieliska kritika :) Bet ko autors ir darījis lietas labā, ir rīcības plāns, rīcība, konkrēti reāli izvsēŗti un izstrādāti priekšlikumi? pažvadzēt kā vecene uz soliņa jau var jebkurš.
dainis
d
naac uz armiju, es atnaacu- nenožēloju...
krabene
k
Vai tad Latvija kopumā neturas uz sievietēm? Kāds ir LV vidējā vīrieša etalons, īpaši jau vecumā pēc 35 - "pārstrādājies" mužiks ar alus pudeli vai avīzi pie televizora? Godīgi sakot, nekur citur neesmu redzējusi tik bezatbildīgus vīriešus, kā mūsu valstī. Vai tāpēc jābrīnās, ka lielāko atbildības daļu ir uzņēmušās sievietes?
opa
o
Vai kāda Guntim ieriebusi, Vai?
Ministry of Truth
M
Sievietes, sievietes ... Jums patīk Āboltiņa, Ūdre, Ēlerte, Kehre-Brands, Muižniece, Ždanoka, Demakova? Tās taču ir sievietes politikā, vai ne? Man nepatīk. Man ir jāsecina, ka, lai arī nezinu, cik daudz viņas tieši var ietekmēt, viņu politika un uzskati nav pretrunā viņu partiju biedru vīriešu rīcībai. Līdz ar to viņu darbībā es nekādus sieviešu politikas aspektus neredzu. Varbūt to neļauj partiju konjunktūra, bet iznākums ir viens.
j'a
j
Nabaga autors, un nabaga avīze... No sirds žēl palika! Vai tas ir viss, ko var pateikt cilvēks, kura rokās ir tik lieliska tribīne? Vai šis būtu 21.gadsimta latvju kultūras un analītikas etalons? Ja jā - vai ir vērts vēl ko piebilst?! ;))) Prieks par komentāriem - cilvēki joprojām nespēj samierināties ar viduvējību, vēlas vismaz uzskaitīt tās problēmas, par ko žurnālists varētu patunāt, ja vien alktu līdz tam aizdomāties. Sausais atlikums: - izglītības finansējums nenodrošīna vispusgu nodarbību piedāvājumu (pat augstskolās kvalitavi datori un darbagaldi ir rietumu sapnis, būsim reālisti) - sagaidāmais atalgojums neveicina viriešu motivāciju iziet cauri pinķergai izglītības taciņai, lai taptu par skolotājiem; tie, kuri to izdara mūsdienās, bieži mēdz vadities no pārprastiem ideāliem vai vēlmes izvairīties no tradicionalās vīriešu pasaules, un gala beigās, aiziet uz citām nozarēm; - ilgstošu politisko procesu rezultātā izglītības sistēmā un administrējošās sistēmas zemākajos līmeņos dominē sievietes, kurām nākas dzīvot augstākā līmeņa politiskās varas nesēju - vīriešu (politiķu un biznesmeņu) - radītajā sistēmā un nodrošināt tās funkcionēšanu; labi vai slikti - tas nu gan būtu temats vienam fifīgam rakstiņam ;))) - un tagad no personiskās skolas gadu pieredzes: man paveicās, jo skolā bija gan labas skolotājas sievietes, gan labi skolotāji vīrieši; un tāpat no abiem dzimumiem bija arī īsti pārpratumi, kuriem nebija dotas nekādas pedagoga dotības. Gadās ;)) - izeja no situācijas? Cilvēka (t.sk. sievietes! ;)) cieņai atbilstošs atalgojums; darbs pie materiāltehniskas bāzes, t.sk. sīkumos (gan, pilnās, gan nepilnās gimenes NAV bagātas); pieejamības nodrošināšana - lai bērni var droš un stabili nokļūt līdz piedāvātajām aktivitātēm. Varbūt kāds žurnālists gribētu papētīt, kā un kad kautkas no visa minētā būtu sasniedzams? ;)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas