Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Peldēties aizliegts Ķīšezerā, Mēmelē Bauskā un Rāznas ezerā Kaunatas pagastā

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) aizliedz peldēties Rīgā Ķīšezerā, Balvu ezera peldvietā "Ezermala-2" Kubuļu pagastā, Rāznas ezera Malukštas peldvietā Kaunatas pagastā un Mēmeles upes peldvietā Bauskā pie Rīgas ielas 58.nama.

Balvu ezera peldvietā "Ezermala-2" ir vērojama pārmērīga zilaļģu savairošanās, kuru izdalītie toksīni peldētājiem var radīt ādas un gļotādas alerģiskas reakcijas. Šādu ūdeni nevar izmantot arī mājlopu dzirdināšanai, jo tas var radīt lopu saindēšanos.

Pārējās peldvietās, kur peldēšanās ir aizliegta, ir vērojams augsts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Peldēties nav ieteicams Rīgā Gaiļezerā un Dambja purva ezerā, Zvejniekciema pludmalē (Rīgas rajona Saulkrastu pilsēta ar lauku teritoriju), Lielajā Baltezerā (Rīgas rajona Ādažu novads), Lielupes peldvietā Spuņņupē (Rīgas rajona Salas pagasts), Zvirgzdenes ezerā (Ludza), Zosnas ezerā (Rēzeknes rajona Lūznavas pagasts), Tiskādu ezerā (Rēzeknes rajona Silmalas pagasts).

Šajās peldvietās ir paaugstinātas mikrobioloģisko rādītāju vērtības.

Atkārtoti veiktās analīzes vietās, kur pagājušajā nedēļā bija peldēšanās aizliegumi, liecina, ka peldēties joprojām nav ieteicams Lielās Juglas upes peldvietā Ropažos.

Savukārt situācija ir uzlabojusies un peldēties ir atļauts Buļļupes peldvietā pie Birzes ielas, Vangažu ezerā (Rīgas rajona Vangaži), Jūdažu ezerā (Rīgas rajona Siguldas novads) un Daugavas upes Saulkalnes peldvietā (Rīgas rajona Salaspils novads).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas