Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pensija un ragaviņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nopelnījis,bet padomājiet lo
N
Vai tiks pagarināts terminš priekšlaicīgai pensijai?Pensija ir nopelnīta jau 8-gadus tam atpakaļ.Ar kādām tiesībām cilvēkam jāstrādā vairāk,kā 30-gadus,Latvijā,kad skaidri un gaiši ir pieņemts,kad Latvijā darba stāžs ir 30-gadi.Tas ir līdzīgi,kā ar kaitīgo darbu,ja tāds ir bijis,gadi nebija no svara,jo tā tam būtu jābūt! Jo kāds no grūtībām strādāja no 16-gadiem un nostrādāja 30-gadus,kas Latvijā ir paredzēti.Un ko Jūs tgad man teiksiet ka iesāku no 16-gadiem un jāstrādā vēl lai būtu 65,vai 70,tas ir vislielākais absurds.Un kad atpūsties? Un par ko tāds nosodījums?Te gadi nebutu vajadzīgi 60.,jo tikai darba stāžs,bet tie ir!
Kalvis
K
Nevajag paļauties, ka valsts jūsu vietā visu nokārtos. Laicīgi sāciet uzkrāt naudu, izvēloties izdevīgākos pensiju līmeņus
pils
p
piedaavaaju ragavin*am alternatiivu -mugursomu ar "daavanu" un uz seedi saeimaa
Oma - Viesturs
O
Piekrītu tādā gadījumā, ja jostas savilksim visi - tikpat draudzīgi un solidāri kā uz barikādēm! Esmu "svaiga" pensionāre, visus neatkarības gadus esmu strādājusi, izaudzinājusi 3 bērnus, tāpēc neuzskatu, ka man būtu jānes lielākā parādu nasta!
Limbažu puse - Nekur
L
Trakas lietas taipusē saklausījos par pašu Rungaini un viņa ģimeni. Gribas šim kungam pajautāt, kāpēc viņš mainījis uzvārdu?
Viesturs
V
Nevajag Rungaiņa teikto izraut no konteksta un vaina katram vispirms jāmeklē sevī gan pensionāram, gan miljonāram un ši atbildība nevar aprobežoties ar kaut kādu vienreizēju akciju vai pasākumu no sērijas - es redz stāvēju uz barikādēm vai balsoju par neatkarību, tāpēc savu misiju jau esmu izpildījis un par to vien man pienākas viss tas labākais ko civilizācija vien ir izgudrojusi. Pienākumiem vienmēr ir jābūt līdzsvarā ar tiesībām un tikko šis līdzsvars ir izjaukts tā arī seko problēmas ! Pensiorāri ar saviem priekštāvjiem kā viena no sabiedrības grupām ir līdzatbildīga, gan par to ka lāvuši no sociālā budžeta segt gan dazādus pabalstus, kuri nav bijuši segti ar atbilstošiem nodokļiem, gan pamatbudžeta lāpīšanu !
Ha
H
Vēl vajag atļaut eitanāziju, būs piekritēji, kaut cik atrisināsies pensionāru jautājums.
Temida
T
Nevienu nodokli zagliem,izlaupitajiem,kukuljnjemejiem,izspiedejiem,birokrati em,aferistiem,naudas atmazgatajiem,valsts ipasuma izlaupitajiem,bernu un pensionaru slepkavam kuri tapusi pedejo piecu gadu laika. Savas visatljautibas un nesodamibas delj jo nav likuma normas par savas tautas iznicinasanu un nakotnes nolaupisanu likuma un valsts varas varda,Tiesi tadelj lai kads ar veselu sapratu saja valsti kura nepieder vairs Latvijai un ir ziepju burbulis kuru pus katrs varu ieguvusais valstsvirs man butu jamaksa nauda un jauztur sos sudubraljus?Ejiet cienijamie vastsviri uz purvu dzervenes lasit....................
Nekur
N
gan nav publicēts Ģirta Rungaiņa viedoklis par izsaimniekotiem kredītiem, piemēram, par V.Birkava Hipotēku bankas miljoniem. Kā baņķieris un eksperts viņš varētu paanalizēt kā no valsts bankas tika paņemti kredīti un, vai vispār tie tiks atdoti. Akmeni ĢR iesvieda pensionāru lauciņā, par kuru diez vai viņš ir tik kompetents kā salīdzinot ar banku sektoru. Tāpat būtu jauki dzirdēt eksperta viedokli par tiesu izpildītāju algām. Vispirms vajadzētu novērst negodīgu līdzekļu izšķērdēšnu, un tikai tad ķerties pie visneaizsrgātākajiem, jo citādi nakad nebūs gana.
Runga
R
Kopumā Ķirsona personiski ņemto kredītu summa šajās divās bankās vien ir vairāk nekā 1,15 miljoni latu, savukārt visi viņa tiesai uzrādītie ikmēneša ienākumi ir 1118 latu pensija, 446 latu alga SIA Lido (abas summas – pēc nodokļu nomaksas), kā arī 100 latu gadā no īpašuma iznomāšanas. Tiesa, no šiem ienākumiem, kas mēnesī kopā ir 1573 lati, vēl jāatskaita nauda, kas Ķirsonam ik mēnesi esot nepieciešama personiskām vajadzībām: tiesu viņš pārliecinājis, ka savu dzīvesvietu spēs uzturēt par 250 latiem, savukārt paša „ēdināšanas izdevumi, transports, telefons, higiēnas un pirmās nepieciešamības preces, kā arī uzturs ārpus dzīves vietas” mēnesī prasīšot 270 latus. Tas nozīmē, ka mēnesī personisko parādu nomaksāšanai Ķirsonam saskaņā ar tiesas apstiprināto plānu paliks aptuveni 1053 lati (patiesībā mazāk, jo jāapmaksā arī administratora u.c. izdevumi). Savukārt tas nozīmē: ņemot vērā uzņēmēja personisko parādu summu, vienkārši aprēķini rāda, ka viņš tikai savus parādus šīm abām bankām no oficiālajiem ienākumiem (ņemot vērā, ka bankas kontā viņam esot 1078 lati un neesot arī nekādu dārglietu) pilnībā spētu nomaksāt nedaudz vairāk kā 91 gada laikā.
Pensionāre
P
Vēl gribu piebilst arī par gudrajiem,kuri veidoja pensiju fondus,kurus pēc tam ielika savos kontos kā Auseklītis un tādi bija vēl vairāki,arī tos jāsauc pie atbildības,esam slaukti no laika gala,tikai pensionāri spējīgi glābt valsti ,bet maitas Rungainis un meļi un laupītāji jenoti tikai gaida mūsu asinis.
Andris
A
Par nespēju dzemdēt nevajag žēloties - bērnu bez vecākiem pietiek, mēs pat eksportējam!
su
s
Piekrītu raksta autoram, ka par vecumdienu iztikšanu nopietni jāsāk domāt katram pašam jau tagad. No valsts es palīdzību negaidu. Neslēpšu, es nemaz negribu maksāt šai valstij savus nodokļus. Priekš kam? Lai LVL 10 000 000 atdod krievu kolonistiem? Nu paldies. Ejiet ratā! Ja kāds grib, lai šim mērķim maksā savus nodokļus. Manī tas tikai nostiprinājis pārliecību - neko šai valstij nedot, un neko no tās arī negaidīt.
NT
N
Ja nemaldos, tad savulaik pensiju otrais līmenis tika veidots ar domu, ka katrs krāj pats SEV pensiju un ka šim nolūkam tiks novirzīta zināma daļa nomaksātā sociālā nodokļa. Pirmais līmenis tika paredzēts kā tāds kā garantētais valsts pabalsts vecumdienām, kas būtu tik liels, kādu to atļautu tā brīža sociālais budžets. Savukārt otrais un trešais pensiju līmenis jau būtu cilvēka paša sakrātais, kam nebūtu nekāda sakara ar budžeta deficītiem, proficītiem un/vai valstsvīru un valstssievu prāta aptumsumiem. Diemžēl šobrīd šis modelis ir sačakarēts līdz pašai saknei, jo tā nauda (sociālā nodokļa daļa), ko bija paredzēts novirzīt otrajam pensiju līmenim ir samazināta par labu sociālā budžeta ienākumu nodrošināšanai... Rezultātā gaidītās sakrātās pensijas vietā saņemsim ragaviņas. PS. Sadzemdētie bērni, diemžēl, ne vienmēr ir un būs atbalsts vecumdienās, jo ne visiem var būt bērni un ne vienmēr bērni rūpējas par saviem vecākiem, jo to negrib vai nevar:(
.
.
es jau sen saku, ka sociālais nodoklis un pensiju iemaksas ir jālikvidē, un visa šī atbildība jāuzliek uz pašu cilvēku pleciem. tad vismaz nevienu nevarēs vainot, ka kāds ir iztērējis manu (MANU!!!!!) gadiem iemaksāto naudu. tad katra paša izvēle būs, vai es nopērku jaunu džipu, vai noguldu naudu vecumdienām. nebūtu tak nemaz tik grūti atlikt tieši to pašu summu, ko tagad maksājam valstij, privātā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas