Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pensionārus mierina, ka pensiju indeksācija nākamgad viņiem nebūtu izdevīga

Nākamgad pensiju indeksācija pensionāriem būtu pat neizdevīga, jo, visdrīzāk, indekss būtu ar negatīvu zīmi un līdz ar to pensijas pat samazinātos šodien Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēdē vienbalsīgi uzsvēra Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (TP) un Labklājības ministrijas (LM) parlamentārais sekretārs Andrejs Staķis.

Staķis arī pastāstīja, ka ministrijas speciālisti bija ieinteresēti uzzināt, kāds būtu bijis šā gada indekss, ja būtu notikusi pensiju indeksācija oktobrī. Neminot precīzus aprēķinus, viņš norādīja, ka pensiju indeksācijas gadījumā šogad pensijas būtu samazinājušās. Tāpēc Staķis aicināja arī nākamgad pensionārus neuzstāt uz pensiju indeksācijas nepieciešamību.

Informējot par LPF reģionālajās konferencēs lemto, LPF priekšsēdētāja Aina Verze stāstīja, ka tajās piedalījušies 734 cilvēki un izskanējuši 53 priekšlikumi, kuri vēlāk tika apkopoti un nodoti gan Barčai, gan arī LM.

Barča uzsvēra, ka lielākā daļa priekšlikumu jau ir izskatīti komisijā vai valdībā un iespēju robežās atbalstīti, piemēram par to, lai piemaksa par vienu darba stāža gadu nebūtu mazāka par 70 santīmiem.

Tāpat Barča norādīja, ka viņa personīgi nebija atbalstījusi priekšlikumu par pensiju samazināšanu, turklāt samazinājums nav nesis gaidītos rezultātus.

Staķis informēja, ka arī LM atbalsta pensionārus un informē par LPF aktivitātēm, jo pensionāri aicināja vairāk informācijas par LPF paust mediju telpā. LM pārstāvis gan uzsvēra, ka medijiem informācija tiek sūtīta, taču viņu pašu pārziņā ir tas, vai to izmantot vai nē.

Jau ziņots, ka šodien notika LPF domes sēde, kurā tika pārrunāti reģionālajās konferencēs apspriestie jautājumi.

Kā stāstīja Verze, pensionāri rīkoja reģionālās konferences, jo viņiem bija radušās bažas par nākotni un par to, vai nākamgad nebūs kādas izmaiņas arī saistībā ar piemaksām pie pensijas.

Verze arī stāstīja, ka vēl joprojām Labklājības ministrija nav mainījusi savu nostāju attiecībā uz pensiju reformu un pensionēšanās vecums paaugstināts tiks tikai no 2016.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas