Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pērn būtiski pieaugusi vietējā adopcija

Pagājušā gadā Latvijā adoptēti 103 bērni, kas ir par 13 bērniem vairāk nekā 2007.gadā, liecina Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas apkopotie dati.

2008.gadā Latvijā 57 bērni adoptēti no aprūpes iestādes, 31 – no aizbildnības, 15 – no audžuģimenes. Salīdzinot ar 2007.gadu, par 6 bērniem pieaudzis no audžuģimenēm Latvijas adoptētāju aprūpē un uzraudzībā nodoto bērnu skaits, par 4 bērniem - no aizbildnības un par 3 bērniem – no ārpusģimenes aprūpes iestādēm adoptēto bērnu skaits.

Tāpat pieaudzis to Latvijas adoptētāju skaits, kuri vienlaicīgi vēlas adoptēt vairāk nekā vienu bērnu (brāļus/māsas). Ja 2007.gadā vēlmi adoptēt vairākus bērnus izteica 12 Latvijas adoptētāju ģimenes, tad 2008.gadā šādu ģimeņu skaits jau pieauga līdz 19.

Pērn Latvijas adoptētāji visvairāk - 19 bērnus - izvēlējušies adoptēt vecumā no 3 līdz 4 gadiem, kā arī bērnus vecumā no 1 līdz 2 un 2 līdz 3 gadiem - 18 bērnus katrā vecumā grupā. 2008.gadā iespēju dzīvot ģimenē ieguva arī 12 bērni vecumā no 10 līdz 18 gadiem.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vērojams pakāpenisks ārvalstu adopcijas gadījumu skaita samazinājums: ja 2006.gadā uz ārvalstīm tika adoptēti 147 bērni, tad 2007.gadā šis skaitlis samazinājās līdz 114, savukārt 2008.gadā uz ārvalstīm tika adoptēti tikai 83 bērni. Pieaudzis no audžuģimenēm uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits - 2008. gadā no audžuģimenēm uz ārvalstīm tika adoptēti 25 bērni, kas ir par 7 vairāk nekā 2007. gadā.

Pērn 29 bērni no Latvijas tika adoptēti uz ASV, 20 bērni – uz Itāliju, 31 bērns - uz Franciju, 2 bērni - uz Kanādu, 1 bērns –– uz Zviedriju.

Ministrijas veiktā aptauja liecina, ka adoptēt bērnu no ārpusģimenes aprūpes motivē tādi iemesli kā vēlme sniegt mīlestību un ģimenes siltumu, atbalstu un patvērumu, apliecināt sevi kā vecākus, nodrošināt jauku bērnību kādam bez vecāku gādības palikušam bērnam. Vairākus adoptētājus rīcībai pamudinājusi paziņu vai draugu pozitīvā pieredze.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas