Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pētījums: Austrumeiropas viesstrādnieki pilda Lielbritānijas maku

Austrumeiropas viesstrādnieki, kas pēdējo piecu gadu laikā ieradušies Lielbritānijā, ir būtiski papildinājuši Apvienotās Karalistes maku, atsaucoties uz Londonas Universitātes koledžā veiktu pētījumu, piektdien vēsta britu laikraksts "Independent".

Pētījums apliecina, ka jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iedzīvotāji, strādājot Lielbritānijā, daudz lielākas summas ir samaksājuši nodokļos, nekā saņēmuši sociālajos pabalstos.

Profesors Kristians Dastmans sarunā ar "Independent" norāda, ka šie imigranti dod "būtisku ieguldījumu Lielbritānijas fiskālajā sistēmā".

Pētnieks atklājis, ka 2008. un 2009.gadā iebraucēji no Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Ungārijas nodokļos samaksājuši par 37% vairāk, nekā saņēmuši sociālajos pabalstos.

"Raugoties no fiskālā viedokļa, šī imigrācija it nemaz nav apgrūtinājusi [Lielbritānijas] sociālās labklājības sistēmu. Drīzāk tā ir stiprinājusi fiskālo pozīciju," intervijā laikrakstam norāda Dastmans.

Savā pētījumā viņš atklājis, ka Lielbritānijā iebraucošie imigranti no Austrumeiropas vidēji ir jaunāki un labāk izglītoti nekā vietējie iedzīvotāji.

Viesstrādnieki ir gatavi strādāt par zemāku samaksu - vidēji par trešdaļu zemāku algu nekā vietējie strādnieki, turklāt pastāv par 60% mazāka iespēja, ka austrumeiropieši prasīs sociālos pabalstus.

Pētījumā secināts, ka 90% vīriešu un 75% sieviešu, kuri Lielbritānijā no jaunajām ES dalībvalstīm ieradušies laikā no 2004. līdz 2008.gadam ir darbs.

Profesors Dastmans arī uzsver, ka recesijas apstākļos viesstrādnieki varētu būt labāk sagatavoti jaunajām darva tirgus prasībām nekā briti, jo austrumeiropiešiem raksturīgas labākas prasmes un sagatavotība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas