Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pētījums: Bērnus uzticētu Marijai Naumovai, bet pa nedrošajiem rajoniem – kopā ar Šleseru

Kompānija _Hill and Knowlton Latvia _sadarbībā ar SKDS noskaidrojusi, kuram no sabiedrībā zināmiem cilvēkiem respondenti vislabprātāk uzticētu pieskatīt savus bērnus uz pāris dienām un ar kuru nebaidītos doties pastaigā cauri nedrošākajam pilsētas rajonam. Pētījums atklājis, ka bērnus uzticētu pieskatīt Marijai Naumovai (viņu izvēlējušies 24% respondentu), bet cauri pilsētas nedrošākajam rajonam nebūtu bailes doties kopā ar Aināru Šleseru (19%).

Aptauja rāda, ka bērnus varētu uzticēt arī Baibai Sipeniecei - Gavarei (20%) un eksprezidentei Vairai Vīķei– Freibergai (19%). Lielu iedzīvotāju uzticību kā bērnu pieskatītāji pelna arī tādi skatuves cilvēki kā aktrise Olga Dreģe (15%), Renārs Kaupers (10%) un aktrise Mirdza Martinsone (9%).

Kā vismazāk uzticamā bērnu pieskatītāja minēta dziedātāja Ella – viņai savus bērnus uz pāris dienām būtu gatavs uzticēt tikai 0.1% aptaujāto iedzīvotāju. Tāpat vienādi zemu respondentu uzticību (savus bērnus uzticētu pieskatīt tikai 0.2% respondentu) kā bērnu pieskatītāji pelna arī politiķis Aigars Kalvītis, uzņēmējs Raimonds Gerkens un ballīšu apmeklētāja Anete Sončika.

Savukārt atbildot uz jautājumu, ar kuru no sabiedrībā zināmiem cilvēkiem nebaidītos doties cauri pilsētas nedrošākajam rajonam, visvairāk aptaujāto iedzīvotāju minējuši politiķi Aināru Šleseru (19%). Pēc aptaujāto iedzīvotāju domām, droši ceļabiedri pastaigai šaubīgā rajonā ir arī politiķis Aivars Lembergs (ar viņu kopā dotos 13% aptaujāto respondentu) un uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs (12%).

Pēc iedzīvotāju domām uzticamākā sieviešu kārtas pavadone pastaigai nedrošā rajonā ir televīzijas seja Baiba Sipeniece – Gavare.

“Aptaujas rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotājiem ir ļoti atšķirīga attieksme pret dažādiem sabiedrībā labi zināmiem cilvēkiem. Vieniem ar savu darbību ir izdevies par sevi radīt uzticamu cilvēku tēlu – tādu, kuriem varētu uzticēt pat pieskatīt savas atvases vai doties pastaigā pa nedrošu pilsētas rajonu. Savukārt citi ar šādiem priekšstatiem nevar palepoties. Nav šaubu, ka respondenti paužot savu uzticēšanos vai neuzticēšanos ir vadījušies pēc stereotipiem par šiem cilvēkiem – par viņu prasmi strādāt ar citiem, atrast kopēju valodu, iemaņām rūpēties par līdzcilvēkiem no vienas puses, vai fizisko spēku, drosmi un uzņēmību, no otras puses. Var teikt, ka apvienojot katra topa augšgalā esošo cilvēku īpašības mēs iegūstam sava veida supercilvēkus – ideālu bērnu pieskatītāju un tāda cilvēka ideālu, ar kuru vienmēr varētu justies fiziski droši,” pētījumā iegūtos datus komentēja SKDS direktors Arnis Kaktiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas