Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pētījums brīdina par risku HIV izplatīties ārpus narkomānu vides

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
MV
M
j'a Va'singtonas pils'et'a infic'eto vid'u:40% tie'si Pediņi
MV
M
NU va'sington'a par piem'eru liel'akais procents infic'eto ir homīši(ofic'als p'etijums-;lai k'a Dienai un citiem vi'nu draugiem nepatiktu:))
Viņš
V
Sorry, Bauskas rajonu pieminēju, jo šo rakstu ieraudzīju caur Bauskas dzive mājaslapu, jo reāli līderos pēc oficiālās statistikas ir citas pilsētas.
Viņš
V
Tad jau reālu informāciju Jūs saņemsiet aizbraucot uz LIC un parunājot ar HIV nodaļas ārstiem. Jo šobrīd ar HIV ir inficējušies daudz normālu cilvēku (ne narkotiku lietotāji), kas nav savā dzīvē veikuši pārbaudi uz HIV, līdz ar to viņi nemaz nezin, ka ir inficēti un droši turpina aktīvu seksuālo dzīvi, tādejādi inficējot citus.Īstenībā paskatieties arī statistiku par Bauskas rajonu - oficiālais cipars arī dod vielu pārdomām!
Jormis to "safhreher"
J
Atbalstu atvērtos formātus. Bet tomēr - nečakarējies un atver to dokumentu! OpenOffice ".doc" formātu atbalsta.
Jormis to "Reloaded"
J
Norādi resursus, uz kuriem balsti savus apgalvojumus! Citādi Tavam teiktajam nav pilnīgi nekādas vērtības.
safhreher
s
Īsa pamācība pētījumu rezultātu aprakstīšanā: 1) Norādiet autorus, institūcijas, kuras tie pārstāv. 2) Norādiet atsauksmes no citiem pētniekiem (norādot arī viņu grādus un piederību par šo pētījumu. 3) Norādiet pētījuma metodi. 4) Norādiet pētījumā izmantotos pieņēmumus, iespējamās kļūdas (tādas lietas parasti norāda visos pētījumos tekstā). Tādā garā jūs varat ziņot tikai par saviem politisko pasūtījumu pētījumiem. Pašlaik šitais izskatās pēc viena no tādiem, jo no pētniecības šajā rakstā nav ne smakas. Ir tikai noziņoti kaut kādi rezultāti bez avotiem. Nē, es netaisīju vaļā ".doc" failu, jo ".doc" formāts nav atklāts.
Reloaded
R
Un kāpēc tikai par narkomāniem ir runa? Pedāļi ir otra lielākā HIV riska grupa. Ai, atvainojiet, politkorektums un šābrīža apstākļi to neļauj pieminēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Ņemot vērā pētījuma rezultātus, var secināt, ka lielākā daļa injicējamo narkotiku lietotāju (INL) Baltijas valstu galvaspilsētās ir jauni, neprecēti vīrieši. Vecākie šā pētījuma dalībnieki bija no Viļņas (vidējais vecums 30,5 gadi), bet jaunākie - no Tallinas (vidējais vecums - 26,5 gadi).

Ievērojama daļa INL ir cittautieši (krievi, poļi, ukraiņi u. c.), ar to saprotot attiecīgi katrā valstī iedzīvotājus, kas nav latvieši, lietuvieši vai igauņi pēc etniskās izcelsmes vai subjektīvās izjūtas par piederību pie vienas no šīm tautām.

Daudzi no injicējamo narkotiku lietotājiem vismaz reizi mūžā ir bijuši ieslodzījumā.

Mazāk nekā ceturtajai daļai INL ir profesionālā vai augstākā izglītība.

24% pētījuma dalībnieku Viļņā, 54% Tallinā un 73% Rīgā pēdējo četru nedēļu laikā galvenais ienākumu avots bijis pastāvīgs vai īslaicīgs darbs. Ubagošana un seksa pakalpojumu sniegšana kā galvenais ienākumu veids minētas reti. 5% pētījuma dalībnieku Rīgā, 32% Tallinā un 38% Viļņā pēdējo četru nedēļu laikā galvenais ienākumu avots bijusi zagšana vai laupīšana.

Avots: Kopsavilkums par pētījumu "HIV un citu infekcijas slimību prevalences un asociētās riska uzvedības izplatības noteikšana injicējamo narkotiku lietotāju vidū Latvijā, Lietuvā un Igaunijā 2007.gadā"

LASI VĒL

Pētījuma kopsavilkums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas