Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pētījums: EP vēlēšanās gatavi piedalīties 26%

26% Latvijas iedzīvotāju izteikuši gatavību balsot nākamajās Eiropas parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina eirobarometra pētījums. Tomēr tikai 10% Latvijā zina, kad tās notiks.

Iedzīvotāju aptauja Eiropas valstīs parāda, ka vēlētāji sagaida praktiskus Eiropas līmeņa risinājumus ekonomiskai krīzei.

Tomēr lielākā daļa iedzīvotāju nezina, kad tiek vēlēti eiroparlamentārieši, liecina aptaujas dati. 10% Latvijā spējuši pateikt, ka vēlēšanas notiks 2009.gadā. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nosauca vai nu citu laiku, vai nespēja atbildēt uz šo jautājumu. Situācija visā ES ir līdzīga - caurmērā 75% aptaujāto nav spējuši atbildēt, kad būs nākošās EP vēlēšanas.

Atbildot uz jautājumu par to, cik liela ir aptaujāto interese par EP vēlēšanām, tikai viena piektdaļa Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka viņiem ir ļoti liela vai drīzāk liela interese. Vidējais ES rezultāts ir vairāk nekā divreiz lielāks - gandrīz pusei (46 procentiem) ES iedzīvotāju ir ļoti liela vai drīzāk liela interese par gaidāmajām vēlēšanām.

Vislielākā atšķirība starp rezultātiem Latvijā un visā ES novērojamā pēdējā jautājumā par tēmām, ko iedzīvotāji vēlas redzēt nākamo EP vēlēšanu centrā. Ja Latvijā pārliecinoši līderos ir inflācija un pirktspēja (65 procenti), ekonomikas izaugsme (61 procents) un pensiju nākotne (53 procenti), tad ES iedzīvotāji par to domā pusotru reizi mazāk, vairāk uztraucoties par bezdarbu (47 procenti), nākamajās vietās atstājot arīdzan ekonomikas izaugsmi (45 procenti) un inflāciju un pirktspēju (41 procents).

Latvijā Eiroparlamenta vēlēšanas notiek kopā ar pašvaldību vēlēšanām nākamā gada jūnijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas