Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pētījums: Iespējas Latvijā atrast labu darbu ir sliktas; trešdaļa gatavojas braukt uz ārzemēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Barons
B
Saprātīgus nodokļus varētu maksāt, ja būtu redzams kā tie tiek izlietoti. Bet tas Latvijā ir tāds melnais caurums, ka maz neliekas. Latvijā nodokļi ir nesamērīgi attiecībā pret algām. Pie kam alga arī ir relatīvs jēdziens, ja atskaitam nesamērīgus komunālos maksājumus. Arī es saviem bērniem esmu centies iedot tādu izglītību, lai viņi nepieciešamības gadījumā mierīgi varētu pamest šo valsti, lai justos neatkarīgi. Pats esmu atradis tādu darba modeli, kas ļauj būt ļoti elastīgam jebkurā situācijā. Esmu gan darba ņēmējs, gan darba devējs. Strādāju gan Latvijā, gan ārzemēs. Tā nu žonglēju, lai spētu pavilkt patreizējo situāciju. Bēdīgāk ir ar tiem, kas to nespēj. Kas ir ar zemu izglītības līmeni vai arī nespēj reaģēt uz katru pārmaiņu šajā murgainajā situācijā. Ļoti interesanti, ko uzrādīs tautas skaitīšanas dati. Lai arī tie nebūs 100% patiesi, bet kopējās tendences būs skaidri saskatāmas. Perspektīvas gan varētu būt ļoti bēdīgas.
Ojārs
O
Kāpēc lai kādu atrunātu no prombraukšanas, kāpēc šeit palikt pašam? Vai tam vispār ir kāds pamatots un racionāls izskaidrojums?
Gunta
G
Apnicis katru dienu lasīt un klausīties vienu: visi aizbrauc cik šeit ir slikti utt. Vajag arī objektīvas ziņas par ""pakaļ palicējiem"" kas šeit strādā un dzīvo un nesūdzas.Šeit nav zemestrīces,vulkāni,lielas dabas katastrofas .Ar izstieptu roku mūsu senčiem nebija pieņents staigāt. Kur palikusi pašcieņa?.Jā ir " problēmas" nevar vairs braukt uz siltajām zemēm ,katru dienu sēdēt krogū...
Dūda
D
zini latvijā strādā vairs tikai tie, kam traucē kādi apstākļi aizbraukšanai. visi grib labākas vecumdienas.... saldais krējums par to jau ir sev parūpējies, tikai par pārējiem rūpēties viņi nevēlas.
  • 5
  • 0
No Zviedrijas
N
Ar interesi palasiju komentarus. Ka teikts - diskusijas dzimst patiesiba... Manuprat visu problemu pamata ir, ka atzime celoveks, "nesamērīgi mazās algas un nesamērīgi augstās prasības". Algas, par kuram nav iespejams iztikt, degrade cilveku morali, darbaprieku un kaudzi citas ipasibas. Ja cilvekiem ar augstako izglitibu, jastrada par apkopejam, setniekiem utml, - nav ko gaidit no viniem mutulojosu darbaprieku un atdevi. Bet acimredzot uz to Latvija ari iet, ja jau mazizglitotie izbrauc un tadi ka Bo par to tikai priecajas. No zemam algam ir zemi nodoklu ienemumi, kas bremze attistibu infrastruktura, labklajibas socialo tiklu utml. Jadoma, ka latviesi nemaz nav tik savadaki ka citi un bez idesanas maksatu nodoklus, ja pec to nomaksas paliktu pari pietiekami izdzivosanai un zinatu, ka sanems pietiekamu veselibas aprupi, pensiju utml, kas tiek finanseti no nodokliem. Grozies ka gribi, bet par godigu darbu ir jasanem godiga alga.
nevajag demagoģiju --
n
Tu esi sabarots ar sagrozītiem faktiem par to ,ka Latvijā ir zemi nodokli. Lielākajā Eiropas civilizēto valstu daļā NAV NEKĀDI nodokli jāmaksā kamēr tavi ienākumi gadā nesasniedz kadus 3 līdz 5000 tūkstošus. Ir kur vēl vairak neapliek. Bet mūsu muļķu zemē taisās 10000 uzlikt deklarēt kā milzigu uzkrājumu . Āksti! Salīdzinai vēl ari PVN nodokli Latvijā un citās Eiropas zemēs. Citur tas ir krietni zemāks.
Čeloveks
Č
Norunāts, un lai jūsu ierēdnieciskā Latvija nogrims, un jo ātrāk, jo labāk, čučaloveks 19:58 latvijaa nav iespeejams vairs atrast normaalu darbinieku.... taa kaa tinieties vien prom. PS: Pie jūsu nesamērīgi mazajām algām un nesamērīgi augstajām prasībām.
Ezis
E
Tu nevari rimties ,ka par maz naudiņas! Kad LPSR nomaina karogu,himnu un naudu ,būtība nemainās. Valdības tuvredzīga politika,kas adresēta tikai ,lai savējiem būtu labi. Stulbuma piemērs Eiropas mašīnu ,kas atvestas no ASV sertifikācija,barotne kaudzītei cilvēku,sarakstu būtu ļoti garš.
Ezis
E
Ceru ka saproti ko runā! Te nav nekā stabīla,neko plānot nevar . 90 gadu sākumā PVN bija 12% ,cik ir tagad? Cik inspekcijas ir nākušas klāt!! Tu gribot nevari mazu uzņēmumu uztaisīt nešmaucoties,ja vienīgi strādā viens pats! Pamēģini un paskaties kādai ķēdei būs jāiet cauri tad uzraksti par šito tēmu vēlreiz. Vēlu veiksmi!! Man personīgi par to ka ieguldīju naudu un laiku ,lai sakārtotu teritoriju,pacēla zemes kadastrālo vērtību tikpat lielu kā pilsētas centrā. Ir jābūt galvu saspiedušam ,lai te maksātu nodokļus, labāk tāpat naudu miskastē iemest,jo jēgu neredzēsi.
Hermine
H
Kops Latvijas neatkaribas atjaunosas, kad varu ar meliem, krapsanos un viltu sagraba zids Godmanis un LC banditiskais grupejus tiek realizets holokausts pret latviesu tautu, kuru izcili turpinaja Skele un TP banditiskais grupejums un nu jau to veiksmigi turpina Domvrovska valdiba un Vienotivas zaglu, blezu banda..
Bo
B
Vellam vairs neielējiet!
vells
v
Peleekais Vilks » Vecais 19:37 Aizvien biežāk sastopos ar variantu:STRĀDĀ TUR-DZĪVO UN ATPŪŠAS MĀJĀS. ------------------ Straada tur, nodokljus maksaa tur. Latvijaa atbrauc aarsteeties un pabalstus noformeet. Isti latvieshi... Resnais birokrāts savā krāšņumā! Tu kropli varēji neņaudēt jo tie tūkstoši čaklo ļaužu, kas bēga no tavas sērgas apsēstās zemes, tevi pašu baro, ļauj tavai treknai mutei apgānīt savus maizes devējus. pamēģini izvilkt savu dirsu no sava partijas biroja, pamēģini atrast sev darba vietu, tu nožēlojamais tārps. Pamēģini ar savu nelietīgo muti nopelnīt kaut santīmu!
čučaloveks
č
latvijaa nav iespeejams vairs atrast normaalu darbinieku.... taa kaa tinieties vien prom.
Dūda
D
normāli darbinieki ir, tikai tādi skopuļi kas nevēlas maksāt īstu algu, tie "uzņēmēji" pēdiņās ir pārāk skopi. tādēļ darbinieki ir ar savu pašcieņu un ilgi pie skopuļiem nestāv un skopuļi paliek bez darbiniekiem. tas tev zināšanai, ja neesi vēl sapratis, kāpēc tev NAV darbinieku
  • 1
  • 0
vells
v
Netēlo mērkaķi patriotu! Pastāsti savu birokrātu gaudu stāstu tiem tūkstošiem, kuri dēl tādiem kā tu, atrodas svešumā
Peleekais Vilks
P
Klausies tu, tirseej! Esi Nodeklareejis savu ienakumu gushanas valsti? Atradies pilsonis... Kauneejies buutu! Taadi "pilsonji" laikam tikai Latvijaa dziivo, kam nospljautie par saviem likumiem. Galvenais, - izganiities.
Peleekais Vilks
P
Aizvien biežāk sastopos ar variantu:STRĀDĀ TUR-DZĪVO UN ATPŪŠAS MĀJĀS. ------------------ Straada tur, nodokljus maksaa tur. Latvijaa atbrauc aarsteeties un pabalstus noformeet. Isti latvieshi...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas