Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pētījums: Kas notiktu, ja Krievija uzbruktu Baltijas valstīm?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bolero_10
B
Subudajs » Vetis 03:43 Neostaļinistus gan klausās un izmisīgi domā, ko tādu viņiem atbildēt. Bet viņiem vajag atbildēt, pieņemot likumu, ka komunistu noziegumu attaisnošana ir sodāma tāpat kā nacistu noziegumu attaisnošana. === Zelta vārdi! 100% piekrītu.
Subudajs
S
Un tad? Okupācijas definīcija neparedz obligātu karadarbību. Hitlers bez kara iegāja Austrijā, Čehoslovakijā, Klaipēdas apgabalā. Vetis taču nav neonaciks un nesāks noliegt, ka šīs Hitlera darbības bija agresija un okupācija? Kamēr Latvijā pastāv vārda brīvība, tikmēr Vetisiņš savus spriedelējumus par uzdevumiem, ko pilda citi komentētāji, var iebāzt sev kamīnā un aizdedzināt. Starp citu, pāreja uz runāšanu visas tautas vārdā un bļaustīšanās part to, ka citi pilda kaut kādus uzdevumus, ir pirmā pazīme ka pašam beigušies argumenti.
Bezdievis
B
Piebilde. Pa starpai noteikti arī Ķīna ieņemtu kādu Krievijas teritoriju "lai nodrošinātu nacionālo drošību jaunizveidotajā buverzonā".
Bezdievis
B
Senārijs, ja Krievija veic militāru ekspansiju Baltijas valstīs: Polija ieņem vai bloķē Kaļiņingradu. Dānijas, Vācijas, Norvēģijas, Britu kara flote ienāk Baltijas Jūrā ar mērķi pilnībā nobloķēt St.Pēterbugras ostas. ASV ienāk Krievijas austrumos. Situāciju izmanto Gruzija un Japāna un lai "sniegtu atbalstu" ieņem Abhāziju, D-Osetiju, Kuriļu salas. Turcija bloķē Melnās jūras ostas. Krievija apstādina Gāzes, Naftas piegādes, taču NATO valstis no tā cieš tikai nedaudz, jo ir vēl rezerves. Tas tikai pirmajās stundās! Pēc tam Krievijai jācīnās uzreiz uz visām 4 debes pusēm (no ziemeļiem Krieviju pavisam viegli var sasniegt Kanādas, ASV gaisa flote. Galu rezultātā Krievija pavisam zaudētu Kaļiņingradu un Kuriļu salas. Tāpēc militārs iebrukums no Krievijas puses būtu pašnāvniecisks. Bet krietni vairāk mūs apdraud Krievijas ekonomiski-politiskie manevri. Par Krievijas armiju daudz bīstamāks ir Gazproms un citas lielās Krievijas kompānijas, kas veic ekspansiju Baltijas valstīs un ap tām.
vetis
v
Tikai vienu Gada sardzes rotu pie Brīvības pieminekļa. Atvainojos !
vetis
v
Suvorovu sen esmu atkodis.Viņš,manuprāt bija psrs ienaidnieks bet liels Krievijas patriots. Muldēt mācēja uz nebedu. Biju Salpalinja nocietinājumus skatījies Somijā. Vairākkārtīgi skatījos. Pabiju Vācijas armijas apakšvienībā un ne jau vienu dienu.Iznāca būt ASV bāzē Islandē. Bija izdevība būt arī Kaļiningradā. Sen atpakaļ bija izdevība būt Rjazaņas desanta augstskolā. Un arī ne vienu dienu. Tā, kā Suvorova muldēšana man nav pieņemama. PSRS leksika zem aneksijas bija domāta tiešām ,kā ienākšana valstī bez kara. Latviešu delegācijas braukšana uz Maskavu,lūgt uzņemt PSRS sastāvā. Nepiesiesimies vārdiem un termiņiem. Neesmu saņēmis tikai vienu arbildi. Vai mums ļaus redzēt nākošajā parādē vienu pilnu Latvijas bataljonu? Batalijons sastāv no četrām rotām.Katrā rotā 110-120 cilvēki. Mums taču ir :) Alūksnes bataljons. Štāba bataljons. Sauzemes spēku brigāde. Aizveriet mutes muldoņām. Tas ir tik vienkārši. Tikai vienu Goda sardzes rotu pie Drīvības pieminekļa, kad būs svinīgs pasākums. Un tikai vienu pilnu bataljonu Novembra parādē. Nu protams, tur vēl būs Štāba bataljons. Cēsu rota. Alūksnes rota. Nesprāgušās munīcijas rota. Speciālo uzdevumu rota (vienība). Tikai 1000 cilvēku "tīrās profesionalas" armijas! Vēl Zemes sardzes bataljoniņš. Vēl var Robežsardzi. Policiju un ugunsdzēsējus šoreiz neaiztiksim. Un tad tiešām es pateikšu,ka esmu muldoņa. Ja tas nenotiks,tad lielais ,lepnais Sabudajs-Mongoļu lielākais karavadonis. Ķīnas un Krievijas iekarotājs, pateiks,ka ir muldoņa. Sabudajs, kas stāv līdzās Aleksandram lielajam, Cēzeram, Hanibalam,Napoleonam, A.Suvorovam, Kutuzovam. Manerheimam. :) pateiks, ka viņs izpilda kāda uzdevumu, lai melotu Latvijas tautai.
SS
S
krievs jau visu laiku draud.kaliningradaa izvietosot divas raketes,peec nesen teiktaa ,pagaidaam vairaak neesot.toties atombumbas lidz kaklam.vienalga ,marod golodnij,bet atombumbas ir.
Subudajs
S
Par tiem uzbrukuma un aizsardzības ieročiem: amerikāņi kaut kā ļoti veiksmīgi iemanījās lietot aviācijas bāzes kuģus, tipisku uzbrukuma ieroci, aizsargājot Midveju 1942.g. Bez Vitjkas Suvorova palasi citus autorus arī, šis ir vairākas reizes pieķerts fleitēšanā par tehniskiem jautājumiem.
Subudajs
S
To laikam zinās katrs arī bez valsts finansētām mācību programmām, ka NEXYZ lieki uzturēties telpā, kas sākusi degt. Un vispār neviens nav atcēlis visu drošības tehniku pirmo noteikumu "negrābsties, ko nejēdz lietot un nelien, kur nevajag". Tas tā, pārdomām.
Subudajs
S
"aneksija ar pašu latviešu piekrišanu" - anšluss arī notika ar pašu austriešu iekrišanu, 99,75% par. Bet ja kāds pamēģinās publiski apgalvot, ka anšluss nesot bijis Hitlera agresija pret Austriju, tad viņš uzreiz nonāks kategorijā "neonacists - revizionists" ar visām no tā izrietošām sekām. Tāpēc neonacistus neviens neklausās. Neostaļinistus gan klausās un izmisīgi domā, ko tādu viņiem atbildēt. Bet viņiem vajag atbildēt, pieņemot likumu, ka komunistu noziegumu attaisnošana ir sodāma tāpat kā nacistu noziegumu attaisnošana.
Subudajs
S
Ja tev nav pa kabatai valsts aizsardzība, tad tev būs pa kabatai barot potenciālā pretinieka armiju, kad tā ienāks. Pēc tam, kad būsi, arī uz sava rēķina, apracis tos jaunos nesagatavotos puišus, kuri pēc 8 - 12 nodienētiem mēnešiem būs mēģinājuši šo ienaidnieku apturēt, tikai nebūs to varējuši.
Subudajs
S
Atbilde tiem pašaizsargāšanās ekspertiem - kāpēc katra nākamā stihija vai teroristu uzbrukums vienmēr pārsteidz visus nesagatavotus? Tāpēc ka nav iespējams sagatavoties visam vienlaicīgi. Tu iemācies kas jādara dūmojošā telpā, bet tev uzgāžas cunami. Tu sagatavojies amonjaka noplūdei, bet nonāc ķīlnieku krīzē utt. Tu 50 gadus gatavo valsti pret ienaidnieku, kas uzbruks ar spārnotajām raķetēm, bet ienaidnieks sagrābj četras pasažieru lidmašīnas un notēmē uz debesskrāpjiem. utt.
Subudajs
S
Skatos, esi lasījis Vovkas Rezuna a.k.a. Vitjkas Suvorova teoriju, ka ir uzbrukuma ieroči, kas absolūti neder aizsardzībai un otrādi. Tātad flotē ir divi kuģu sastāvi, viens tiek lietots tikai uzbrukuma operācijām un otrs tikai aizsardzības? Vai tomēr vienus un tos pašus kuģus lieto pēc vajadzības? Ja kāds nezināja vai izliekas dumjāks nekā ir - tā puse, kas izceļ desantu, vispirms papūlas nodrošināt sev absolūto pārsvaru uz jūras un gaisā. Tas nozīmē, ka pa tavu nursa operatoru nostrādās ienaidnieka kuģis, vispār neizlienot šaipus horizontam. Visticamāk ar raķetēm, bet artilēriju arī vēl neviens nav atcēlis. Muldētājiem par to, ka nebija okupācijas, var aizvērt muti tikai tādā veidā kā izraēlieši aizver muti antisemītiem. Pieņemot likumu, ka attiecīgā totalitārā režīma noziegumu noliegšana ir krimināli sodāma. Par terminiem "okupācija" un "aneksija". Nebija okupācijas, bet bija tikai aneksija izklausās stulbi tāpat kā viss pārējais, kas nāk no terminu nezinošiem ļautiņiem, kas strīdēties grib bet zināt par ko strīdas negrib. Okupācija - karaspēka ievešana - var būt noziedzīga un var nebūt, ja okupētāja valsts nepārkāpj to, kas rakstīts IV Hāgas konvencijā par okupācijas kārtību (labrīt!) Bet aneksija - svešas teritorijas sagrābšana - ir noziegums vienmēr. "Nebija okupācijas, tikai aneksijaa" izklausās tāpat kā advokāts tiesā teiktu "mans klients neizlamāja cietušo, bet tikai 2x izvaroja un 33x sadūra". Bet ko var gribēt no padomju cilvēciņiem, kas terminus nezina? Padomju cilvēciņš zina tiki to ka "okkupacija" ir kaut kas ŠAUSMĪĪĪGI slikts jo to darīja vācieši kara laikā, bet kas ir aneksija, padomju cilvēciņš nezina un pat neapjēdz, ka aneksija ir noziegums.
ierindnieks
i
atbilde subudajam- kas attiecas uz valsts mēroga ugunsgrēkiem, tie nav nepieciešami pierādījumam par iedzīvotaju sagatavotību sevis pasargašanas mākai- ( sauciet par civilo kā PSRS, pašaizsardzības mācību- ka Izraēlā, nu vienalga kā...) oponents nav redzējis un mēģinajis ko darīt ar cilvēciniem, kuriem"izplucētas" plaušas, jo viņi nav zinājusi, kas jadara pēc 3 minūtes dūmojošā telpā, kura izplatās liesmas... statistikai par apdegušām plaušām oponents var griezties pēc informācijas ātrajā palīdzībā- tur komentari nebūs iepriecinoši par šo skaitli Latvija gadā.... Un jācer, ka ka līdz šim mēs tiksim pasargati no amonjaka- labakie kostīmi ( cik viņi ir katrā novadā)- tur 50 minūtes....bet cisternas iet.
Vetis
V
Kreiseris "Pēteris Lielais" ir uzbrukuma kuģis. Haminas tipa kuteri ir aizsardzības līdzekļi. Nursi palīdz pret tankiem un desantlaivām. Nemaz nerunājot par tursiem.Latvijai armija ir vajadzīga lai galēja gadījumā krievs nevaretu muldēt, ka nebija Latvijas okupācija.Bet bija tikai aneksija ar pašu latviešu piekrišanu.Armija ir vajadziga lai vairs nekad latvieši nekarotu citās armijās un tēvs nešautu uz dēlu,kā tas bija. Atkārtoju,es neesmu pret profesionālo armiju,ja tādas būtu. Viņas nav un nebūs,jo tas Latvijai nav pa kabatai. Man sāp sirds par Latvijas puišu likteni citās armijās. Un un par to mani nosodīt nevar neviens sevi cienoš spečuks,armijnieks un patriots!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas