Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pētījums: Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs parādos vaino valdību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ha
h
katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ir lūzeris, aunapiere, muļķis. tikai ražo jaunus nabagus, bļauj, ka sabiedrība viņus neuztur, ņem kredītu, lai brauktu uz Ēģipti.
Rūdis
R
Vainīgos ir AIZLIEGTS meklēt ,jo var vēl uzrakt to,ko nedrīkst,bet vara,kura ir kļuvusi pavisai trekna...jau mums autoratīvi paziņoja,ka.....NEVIENS NAV VAINĪGS,bet,ja tas vēl neapmierina,tad ir variants - TAUTA pati vainīga,jo,kurš šo varas varzu ievēlēja?
wala
w
Patiesība kā parasti ir kaut kur pa vidu !!! Ņemot vērā to ka lielākā (summas ziņā) daļa ir NĪ kredītu, tad valdībai kā minimums pienāktos spēcīga pļauka par to ka "treknajos gados" nebija informācijas par to cik dzīvokļi ir pieejami/nepieejami, kāds ir ekonomikas reālais stāvoklis utml. Visiem tika borēts ka dzīvojamās platības ir problēma, kas ekonomika iet uz augšu utt. ujpr.. Ja valsts darītu piejamu visiem statistiku par to ka ir daudz un dikti dzīvojamās platības, ka liela daļa no tām pieder NĪ spekulantiem un tirgotājiem utml. - būtu mazliet citas cenas tirgū. Būtu objektīvs skatījums uz ekonomiku, nevis paņemam pirmo smuko ciparu un tad dziedam slavas dziesmas - būtu arī cilvēkiem cits skatījums uz dzīvi. Pa savam pat ar savu skeptisko skatu uz dzīvi ( un nojaušot problēmas) arī esmu iekritis, tas gan nenozīmē ka viss ir slikti, bet nu nepatīkami ir gan un esošie valdības manevri un kompetence kaut kā arī īsti vairs neiedvesmo, lai arī caurmērā viss ir daudz labāk kā ar "nothing spešialiem".
Vasis
V
Katrs slaists mūsu valstī vaino valdību! Tā kolektīvā vaimanāšana ir briesmīga un pie mums varen modīga padarīšana! Daudzi uzdzīvoja uz parāda, tagad vaino valdību par savu stulbumu! Vienmēr kāds vainīgs, tikai ne pats!
pensionāre-Ministry of...
p
Man ir piebilde par tām ļoti mazajām pensijām. Es nesaprotu, ko cilvēks ir savā mūžā darījis, ja saņem pensiju 100 un mazāk latus? Savu mūžu nostrādāju izglītības iestādē par pietiekami zemu algu, izaudzinājām 3 bērnus, bet mana pensija ir 160 lati. Liela nav, bet kopā ar vīru iztiekam un nemaz nevainojam valdību, bet tos, kuri izzaga un izsaimniekoja mūsu valsti.
Ministry of Truth
M
Nākošais moments ir tāds, ka fakts ir fakts - vienistabas dzīvokļi faktiski maksā tikpat, cik divistabu.Cenas ir neadekvātas pat padomju laika pagaidu mājā. Protams, var pārdot dzīvokli Rīgā un nopirkt vietā kādu Ainažos, Saldū vai kur citur, bet tas jau nenozīmē, ka cilvēks spēs segt komunālos pakalpojumus no saviem visai niecīgajiem ienākumiem. Pensionāru īpatsvars Latvijā ir paliels, es esmu redzējis, cik mazu pensiju pastā tie dažkārt saņem. Tici uz vārda - daudzās mazpilsētās cenas par apkuri ir lielākas nekā Rīgā, kurā uzņēmums uz mūsu rēķina turpina sildīt zemi daudzās jo daudzās vietās - pieļaut siltuma noplūdes gadu no gada. Arī tas, ko valsts palaban dara ar Latvenergo tarifiem un peļņu, ir grūti saprotams. Ja bagātā Eiropa nosaka slieksni 3500 kW/gadā, tad mūsējie izdomā, ka Rietumos ražotas elektroierīces šeit patērēs mazāk enerģijas un slieksni patēriņa diferencēšanai var noteikt tikai 1200 kW/gadā līmenī. Absurds. Un tāds nezinīšu, nasingspešalu, kamparu radīts absurds ir vērojams daudzviet, kur valdības noteikumi velkas nopakaļus komercinterešu plānotājiem ar kādu 5 gadu atstarpi.
Ministry of Truth
M
Labrīt, antidemagog. Vilks (ne tas, kas valdībā un kam verbālā caureja par ekonomikas augšupeju) spalvu nemaina. Es vēl neko neesmu pateicis par godīgiem spēles noteikumiem, vismaz tādiem, kas atbilstu tiem, ko ATĻAUJ piemērot kredītņēmējiem šo banku mītnes zemēs, bet tas lai paliek stāsts par GODPRĀTĪGU, NEDISKRIMINĒJOŠU attieksmi, ko pastāstīs vai aizstāvēs citi. Esmu pārliecināts, ka pat tu būsi dzirdējis, cik ES vismaz deklaratīvā līmenī "uztraukājas" par diskrimināciju. Šeit tāda mēdza būt redzama, piemēram, kad nezināšanas un citu iemeslu dēļ valdība ļāva pret privātpersonām kādu laiku piemērot punktu par šķīrējtiesu. Tas bija nonsenss, tu piekritīsi. Nav runa par dārgiem dzīvokļiem. Ne tuvu. Ir runa par to, ka parasts trušu būris šobrīd izmaksā siltumā vien no 80 līdz 150 Ls, kā nu kurā LV pilsētā. Man ir iespēja šos skaitļus pavaicāt draugiem un radiem visā Latvijā. Maksa ir liela. Uz kurieni šie cilvēki lai aizvācas, ja viņiem ir par dārgu pat minimālas ērtības? Tas nav retoriski, tas ir sadzīviski un degradējoši. Kā tu domā, kā tie cilvēki jūtas? Ja man ir nauda, ar ko samaksāt, tas nenozīmē, ka es varu palikt vienaldzīgs pret to, kas skar mani citā veidā - kad cilvēks neizvēlas manus pakalpojumus tāpēc, ka viņam trūkst jau maizītei.
Tu ko
T
Mans vīrs nekad mūžā vairs malku neskaldīs un maisā uz otro stāvu nenesīs. Lai valdība gādā par mūsu dzīvokļa parādiem. Tagad ir citi laiki un veči to nesaprot.
kurinaataajs
k
Pirmkaart, viens otrs no tiem needusajiem nabadzinjiem braukaa daargos autinjos un ir nopircis kompi par simtiem, lai buutu no kaa gaudot komentos, tikai apkurei nekaadi nevar atlicinaat dazus desmitus latu. Varbuut tad vajadzeetu beigt spamot darba laikaa un saakt straadaat? Òtrkaart, nav vairs PSRS laiki un neviens netiek piespiedu kaartaa tureets nesamaksaajami daargaa dziivoklii. Ir iespeeja izveeleeties dziivokli atkariibaa no ienaakumiem. Un ir iespeeja izveeleeties maaju ar lokaalo apkures sisteemu - bet padomju cilveekam jau vieglaak ir raudaat, ka citiem vinja vietaa jaadomaa, jaadara un jaadziivo.
ok
o
Katrs!
Lelle
L
Tad, kad cilvēks ņem kredītu, viņš rēķina savus ieņēmumus un nekad neviens nerēķina kas būs, "ja kas". Notika tas :"ja kas", kuru parasti nevar prognozēt. Varbūt rīt sāksies karš un visas bankas sabruks, ja kas. Bet valdībām parasti jācenšas saskatīt šo "ja kas". Vēl vairāk-ruksi visi ekonomisti brīdināja par burbuļa plīšanu, bet ;Šis gan nevienā neklausījas un tik solīja treknos gadus... Tagad Dombrovskis arī neko nedzird un nevienā neklausās..."ja kas".
Jukums
J
Vismaz par valsts ārējiem parādiem un banku krīzi ir jāatbild to valdību ministriem un valsts amatpersonām, kuru darbība apzināti vai neapzināti pieļāva šādu situāciju. Uzskatu, ka šīm personām ir jāatbild arī ar savu personīgo maku - līdz pilnīgai zaudējumu segšanai. Tāpat ir jāatbild par kroplīgā veidā realizēto privatizācijas (to varētu saukt arī par valsts izzagšanas) procesu. Un nesaprotu kāpēc tā kavējas šī atbildības pieprasīšana no tagadējo valsts amatpersonu puses. Kādas sviras , kādi likumi, kādi pierādījumi, kā vēl pietrūkst lai šis process beidzot sāktos?
tauta
t
tautai nav paradu. Lielie paradnieki ir tikai biezie kopaa ar valdibu. Kuram no tautas ir 3 miljonu, 6 miljonu , 100 tukstosu, 450 tukstosu utt. parads kaa tas or Saknitim, Birkavam, Vilnitim, Rimsevicam, Repsem ............. kuram no vienkarsas tautas ir tadi paradi?Nav ko laist mulki!
hosa
h
Grūti pateikt, ķādiem āžiem pieskaitāmi 2,5 proc.,kas par saviem parādiem vaino sabiedrību.
.
.
ja kāds vaino valdību vai jebko citu pats pie saviem parādiem, kredītiem u.c., tas liecina tikai to, ka šī persona ir pilnīgi bezatbildīga. nu ko, bēdīga statistika - piektā daļa latvijas iedzīvotāju nav apveltīti ar atbildības sajūtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas