Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pētījums: Latvijas iedzīvotāji Eiropas valstu vidū ir vieni no neapmierinātākajiem ar dzīvi

Latvijas iedzīvotāji ir vieni no neapmierinātākajiem ar dzīvi Eiropas valstu vidū, liecina vides aizsardzības organizācijas "Friends of Earth" un organizācijas "Nef" veiktais pētījums par Eiropas "laimīgās planētas indeksu".

Kā ziņots, kopumā Latvija pētījumā ieņem 11.laimīgākās valsts Eiropā vietu. Tomēr "laimīgās planētas indekss" tiek veidots no trīs rādītājiem - apmierinātību ar dzīvi, paredzamo mūža ilgumu un resursu izmantošanu.

Visapmierinātākie ar dzīvi Eiropā ir Dānijas iedzīvotāji, savukārt vēl neapmierinātāki par Latvijas iedzīvotājiem ar dzīvi starp 30 pētījuma valstīm ir Lietuvas un Bulgārijas iedzīvotāji.

Latvijas iedzīvotājiem ir visīsākais paredzamais mūža ilgums starp pētījuma valstīm - 70,7 gadi. Visaugstākais paredzamais mūža ilgums ir Šveices iedzīvotājiem - 80,5 gadi.

Savukārt visaugstāko rādītāju Latvija ieņem tieši pēc pēdējā pētījuma mērījuma - augu valsts uzturēšanai nepieciešamās zemes platības, lai absorbētu energoresursu dedzināšanas radītos ogļskābās gāzes izmešus. Šajā rādītājā Latvija ieņem visaugstāko pozīciju.

Lasiet vēl:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas