Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pētījums: trešdaļa iedzīvotāju Latvijā grāmatas lasa dažas reizes gadā vai vēl retāk

36% iedzīvotāju grāmatas lasa regulāri – katru dienu vai vairākas reizes nedēļā, liecina pētījums par grāmatu lasīšanas paradumiem Latvijā. Taču 32% aptaujāto neslēpa, ka lasa reti – dažas reizes gadā vai pat retāk. Sievietes Latvijā ir lielākas grāmatu lasītājas nekā vīrieši. 53% respondentu grāmatas lasa vismaz vienu reizi nedēļā, noskaidrots aptaujā.

Populārākā lasāmviela ir daiļliteratūra, kas ir īpaši iecienīta sieviešu vidū. Vīrieši, savukārt, dod priekšroku zinātniskajai un praktiskajai literatūrai. Aptaujātie arī atzīst, ka svarīgs grāmatu izvēles kritērijs ir draugu ieteikumi. Pētījums atklāj to, ka grāmatas biežāk pērk cilvēki vecumā no 25 – 44 gadiem un iedzīvotāji ar augstāko izglītību. Sievietes daudz aktīvāk nekā vīrieši meklē grāmatas bibliotēkās. Vīrieši biežāk lasa grāmatas, ko atrod mājās grāmatu plauktā vai lejupielādē elektroniskā formātā. Regulārāki bibliotēku apmeklētāji ir gados jaunie respondenti – 15–25 gadus veci jaunieši, īpaši vidusskolēni. Vēl pētījums parāda, ka lielākie grāmatu lasītāji bieži grāmatas pērk internetā. Pētījums veikts _Lasīšanas gada _ietvaros. Lasīšanas paradumus pētīja aģentūra _Compass _sadarbībā ar_ VisiDati.lv._

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas