Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pētījums uzrāda nopietnas matemātikas mācīšanas problēmas Latvijas skolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vai
v
Interesanti, kā no augšas var debilizēt, ja skolotājs strādā profesionāli?
Ēriks
Ē
Nu lieliski, pat priekšmetos, kur sasniedzam savus labākos rezultātus atpaliekam no viedēja OECD līmeņa! Bez izglītota darba spēkiem, kāda var būt runa par valsts augšupēji? Tomēr, vietā lai situāciju labotu, mūsu "gudrākās" (izrādās, ka uz vietējā fona tas nekāds liels kompliments tāpat nav) galvas turpina meklēt, kā tālāk apcirpt izglītību! Protmas, vajag meklēt kā padarīt mācīšanos interesantu, bet problēma NAV ar metodikām bet ar 'pedagogu kvalitāti (ieinteresētību), kas ir ļoti atškirīga! Ja manai vecākai vidējā atzīme virs 9, tad ar matemātiku vienu gadu iet labi, ortu klibo. Arī šogad tikai oktobrī saņēmām pirmo starpliecību un viņai matemātikā tikai 5. (ieprieķšējā gadā matemātiku beidza uz 8) Līdz tam no skolotājas ne vārda par to, ka meitai būtu kādas grūtības. Sākām meklēt, kas par problēmu un sapratām, mājas darbi tiek uzdoti, bet ne pārbaudīti. Meita pie viņas nav griezusies, jo "bail". (Te nav runa par nekorektumu vai ko citu, vienkārši skolotāja acīmredzot atstāj iespaidu, ka ir galīgi auksta un npieejama). Atradām privātskoltāju un īsā laikā bērns visu saprot un nu matemātikā jau 9. Kā katru gadu, neteikti tiks aicināta pārstāvēt skolu olimpiādēs, presē izskanēs viņas skolotājas vārds, tā cildinot viņu, it kā viņai te būtu kādi lauri, bet patiesība ir tāda, ka viņa nedara NEKO lai bērniem mācītu. Ļoti gribētos, lai šādu skolotāju vietā nāktu citi, kuriem bērnu izglītošana ir sirds lieta, bet tie kas ir ar tik augstu atbildības sajūtu, izņemot entuziastus, un tādi nenoliedzami ir, sen jau strādā labāk apmaksātu darbu tepat vai ārzemēs!
AH
A
Visas šīs pretenzijas izsakāmas tikai un vienīgi Jūsu skolas skolotājiem - nav palaimējies ar profesionāļiem. Lai skolas vadība izvērtē un meklē citus - kuri grib un prot strādāt. Tas, kas te uzrakstīts, liecina par neprofesionāļu baru skolā.
AH
A
Darba burtnīcas, tādas, kādas tās ir, IR SLIKTAS un debilizē skolēnus!!!
Sk
S
Izskatās, ka skolas mācību ;līdzekļi nav redzēti. Menču matemātiku neviens, diemžēl, nav nomainījis. Tie viņu mācību līdzekļi, kas radīti 90. gados, ir galīgi šķērsām.
Sk
S
Nu nav skolotājiem nemaz tik ļoti zemas algas. Protams, tās nav skolotāja darba pienācīgs novērtējums, bet, ja paskatās uz kopējā (noņemot augšas galu) fona, tad aina veidojas cita. Tā nav alga, kas pievilinātu talantīgus jauniešus - noteikti. Bet strādājošajiem ne jau alga nosaka kvalitāti - tas, kurš strādā profesionāli, tas arī strādā. Kas nestrādā - pat par miljonu nestrādās.
Sk
S
Tieši tā. Ir pārāk daudz skolotāju, kuri neprot un nevēlas prast strādāt.
Anti
A
Menča matemātika arī tagad ir skolā. Un tieši Menču duets sabojāja matemātikas mācīšanas metodiku.
AD
A
Āre, Vanags taču nupat ieteica "īsto" recepti - vajag likt skolās papildus ticības mācībai (nez, kurš bija tas, kas to uzspieda skolām?) zubrīt bībeli. Riktīgam ticīgam tādas sātana gudrības , kā matemātiku, nevajag. Sprediķus var klausīties arī bez matemātikas.
minna
m
Mācījos pēc Menča grāmatām un vēl desmit gadus pēc vidusskolas beigšanas kārtojot iestājpārbaudi ASV augstskolā varēju nokārtot matemātikas testu uz augstāko atzīmi bez īpašas iepriekšējas gatavošanās. Diez ko skolās māca tagad?
VA'
V
Jā, baigi interesanti - kādēļ gaiša DIENA amputēja to Hanakademijas saiti? Tak jau laikam - jo: " latvieši ir arāju tauta, kaut pastalās, bet brīvi!", kā to pirms 19 gadiem no Pionieru pils mūriem sludināja viens lādzīgs, bet gadu nospiests večuks. To pašu jau latvjiem borēja arī visi citi valdoņi - jūs tik ariet un ganiet - un būsiet laimīgi saimnieki savā zemē! Tas, ka būs pa lēto sava darba augļus jāatdod veikliem naudas mijējiem, dīvainā kārtā popularizēts netika. Lielo tautas pašapziņas kāpumu, kurš aizsākās pirms gadiem 150, bet savu lielāko potenciālu sasniedza pirms gadiem 20, veiksmīgi izdevies noslāpēt. Ir iemācīts, ka mācīties nevajag.
AD
A
Tomēr, tomēr, bumbuci! Vecāki bērnam ir augstākā autoritāte līdz brīdim, kamēr tie sava slinkuma vai nevīžības dēļ autoritāti zaudē. Tad ir jāmeklē citi vaininieki, bumbuci!
trijnieks
t
Teikšu, kā bija. Man, savā laikā, to, kam vajadzīga trigonometrija, cik ērti rēķinos lietot logaritmus un visu to darīt radiānos iemācīja vecākie kolēģi projektēšanas institūtā, kur pēc sadales biju nosūtīts strādāt pēc tehnikuma beigšanas.
AD
A
Bībelstāstus, bībelstāstus vajag dubultot!
lotte
l
kad manam dēlam 9. klasē bija jākārto latv. val. gramatikā eksāmens , palasot biļetes, man galvas virsmu pārņēma aukstuma sajūta un pat likās, ka mati ceļas augšā! uzskatu, ka latviešu skolās ir tik sarežģīti izklāstīta mācību viela, ka atliek vien secināt, ka šajā nozarē mācību līdzekļus gatavo bālas , netalantīgas, varaskāras personības. Man ir tiesības tā sacīt, jo pati ieguvu LVU labu, eksaktu izglītību

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas