Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Piebalgs: arī Latvijai būs jārisina globālas palīdzības problēmas

«Ja redzam, ka cilvēki Āfrikā un citviet pasaulē mirst badā, vai mēs varam vienaldzīgi paiet garām?» šodien, viesojoties Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijās, vaicāja Eiropas Savienības (ES) attīstības sadarbības komisārs Andris Piebalgs. Viņš atgādināja, ka jaunattīstības valstīs valdošā milzīgā nabadzība nelegālās imigrācijas un terorisma veidā vēlāk tieši ietekmē arī Eiropas Savienību. Tiesa, plānoto vairāku miljonu latu vietā Latvijas valsts budžetā šogad attīstības sadarbībai paredzēti vien 807 lati, atzina Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC).

Ārlietu komisijas vadītājs A.Bērziņš pauda cerību, ka A.Piebalga jaunais amats arī Latvijā palielinās izpratni par attīstības sadarbības nozīmību. «Ar nožēlu varam konstatēt, ka plānoto vairāku miljonu latu vietā Latvijas valsts budžetā šogad attīstības sadarbībai paredzēti vien 807 lati,» teica A.Bērziņš, atgādinot, ka dalība attīstības sadarbības projektos atbalsta sniedzējas valsts ekspertiem un uzņēmumiem ļauj gūt arī praktisku ieguvumu.

Eiropas Savienība ir lielākais palīdzības sniedzējs pasaulē, kas 2008.gadā jaunattīstības valstīm piešķīrusi 48 miljardus eiro jeb 60% no kopējā palīdzības apjoma, deputātiem darīja zināmu A.Piebalgs. Viņš uzsvēra palīdzības sniegšanas morālo aspektu, norādot, ka arī Latvija nevar nerisināt problēmas, ar kādām saskaras globālā pasaule.

A.Piebalgs arī darīja zināmu, ka otrs viņa darbības virziens būs Eiropas Komisijas pārstāvēšana ES Ārlietu padomē, arī jomās, kas pārsniedz ES attīstības politikas robežas. Tomēr šajos jautājumos viņam būs jāstrādā ciešā sadarbībā ar ES Augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrīnu Eštoni, kura saskaņā ar Lisabonas līgumu pārstāv Eiropas Savienību visos ārējo attiecību jautājumos.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

Video no tikšanās var noskatīties šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas