Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Piebalgs: Ir ļoti necaurspīdīga prezidenta kandidātu izvirzīšanas procedūra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
mirla
m
nevis caurspīdīgām piedurknēm, bet KABATĀM...
ierindnieks
i
prezidenta virzīšanas MEHĀNISMA nav kā tāda- ir personu (grupas) izvirzījums un kandidātu atlasē saeimas velēšanas (procedūra) - tas nozīme, ka prezidents jau atlases stadijā ir atkarīgs no parlamenta vai parlamenta "ēnu kardināliem" un vairāk vai mazāk šī attkarību nosaka tikai kandidāta personīgās īpašības. Ja prezidents no vienas puses ir persona, kura reprezentē valsti, no otras, valstvīrs, kuram atsevišķās situācijās jabūt kā šķirējam vai virzītajam parlamentā pārstavošo grupu ( partiju) interešu realizācijā, bet ārkātas gadījumos ir ārkārtas pilnvaras ( kara , ārkārtas stāvoklis)- prezidents jābūt pēc iespējām mazāk saistītam ar atkarību izvirzīšanas procedūrā no parlamenta. Mehānismu prezidenta vēlešanam versijas (varianti) ir jāizstrādā ( vai to veic partiju grupas, individuāli , tiesību vai vēstures eksperti, vtml.- tas beidzot jāsāk darīt, izstrādajot mehānisma ievelēšanai pamatkritērijus), aptaujās javeic piedāvāto variantu atlase un tad noteikts skaits variantu jāvirza referendumam.
J
To, ka Piebalgs nespētu novērtēt reālo situāciju, nevar apgalvot. Tāpēc pavisam mīklaina kļūst viņa pļāpāšana par "tautas vēlētu" prezidentu. Ko viņš ar to grib panākt?
fedja
f
SHITAIS GLUMEKLIS PIEBALGS UN ZANEI LIEKAS IR TAISNIBA!
alberts
a
Piebalg- nu nomierinies - no EU skatīties uz Latviju nav korekti.Paskaties uz Rubiku,Ždanoku - mierīgi velk savu laiku lai iegutu EU pensijas,vienīgais bus sausmīgi kad viņi nedo D,dies atgrizīsis Latvija - tad bus tās šausmas - situeti ,garlaicības mākti ,noteikti "jauks gaisu".
Buba
B
Ko tad Piebalgs vēlas, - lai Lembuskoni nēsā žaketes ar caurspīdīgām piedurknēm?
YO
Y
Piebalgs pats ir loti labs prezidenta kandidats !!!!
miets
m
UN kas tad tu pats esi ? Jaunais komunists ? Jo kumunisti jau pazist viens otru.
mjasojedova
m
VECAIS KOMUNISTS PAMODIES !!! KUR , KAD ?! ATKAL VAR KAUT KO IEKAMPT .......
Ne tikai!
N
Vai tad savējo bīdīšana padomēs ir kļuvusi daudz caurspīdīgāka?
Vēl būtiskāki argumenti
V
Vēl būtiskāki argumenti ir par Luksemburgas 3%,Strasbūras 5,5%,vai vismaz Briseles 6% PVN likmes ieviešanu pārtikas pamatproduktiem Latvijā! Andris Piebalgs taču piekritīs,ka maize nav luksusprece,kura būtu apliekama ar 22% PVN likmi!
Jāmaina vēlēšanu sistēmu
J
Latvijā jāievieš Francijas,Itālijas,Spānijas,Slovēnijas,Lielbritānijas,AS V un Kanādas mažoritāro vēlēšanu un progresīvo nodokļu sistēmu!
kancis
k
Kas jauns lasu , ka , ja prezidente būs Sudraba, tad premjers būs hūte.
josifs
j
Būs mums prezidents - Lemberga rokaspuisis , ar skatu uz austrumiem , protams un SC kā stuti aizmugurē. Pretīgi. Nožēlojamie ZZS deputāteļi , kas klausa lemberga rīkojumiem.
lapsa
l
Interesanti ka Maskavas satanisti izskaidros saviem krievu veletajiem kapec vini atbalstijusi kriminalnoziedznieka izveletu kanditatu par prezidentu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas