Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Piecās pašvaldībās nepieciešams pagarināt kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu

Otrdien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) lems, vai ļaut pagarināt sarakstu iesniegšanas termiņu pašvaldībās, kurās līdz noteiktajam termiņam (pirmdienas beigām) iesniegts tikai viens kandidātu saraksts, nav iesniegts neviens saraksts vai pieteikto kandidātu skaits ir mazāks nekā domē ievēlējamo deputātu skaits, portālu Diena.lv informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa. Atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam šajās pašvaldībās kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš ir jāpagarina par desmit dienām.

CVK apkopotā provizoriskā informācija liecina, ka vismaz viens kandidātu saraksts ir iesniegts visās pašvaldībās, kā arī sarakstos pieteikto kandidātu skaits ir pietiekams. Savukārt tikai viens kandidātu saraksts ir iesniegts piecās pašvaldībās – Lubānas, Pārgaujas, Rundāles, Vaiņodes un Varakļānu novadā.

Pavisam šodien līdz plkst.18 pašvaldību vēlēšanām bija reģistrēti 577 kandidātu saraksti un 8745 deputātu kandidāti. Visvairāk sarakstu – 14 – iesniegts Ķekavas novadā. 13 kandidātu saraksti iesniegti Daugavpilī, 12 – Jūrmalā, 11 – Rēzeknē, bet pa 10 kandidātu sarakstiem Rīgā, Liepājā un Jēkabpilī.

Pašvaldību vēlēšanas 3.jūnijā notiks 119 pašvaldībās, un tajās kopā jāievēl 1614 deputāti. Tādējādi uz vienu pašvaldību deputāta vietu pretendē vidēji pieci deputātu kandidāti, tomēr jāņem vērā, ka konkurence katrā no 119 pašvaldībām atšķiras.

Ar pašvaldību vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām un statistiku iespējams iepazīties CVK mājaslapā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas