Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Piedāvātais Amnestijas likumprojekts neesot visas ZAP iniciatīva

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) priekšsēdētāja Jāņa Grīnberga sagatavotais un Saeimā iesniegtais Amnestijas likumprojekts nav visas ZAP iniciatīva, tā aģentūrai LETA teicis ZAP padomes loceklis Egils Radziņš.

Advokāts pastāstījis, ka ir sazinājies ar pieciem no deviņiem ZAP locekļiem un neviens no viņiem nav varējis apstiprināt informāciju par to, ka šāds likumprojekts būtu apspriests ZAP.

"Es personīgi uzskatu, ka ZAP var iesniegt priekšlikumus Advokatūras likumam, konstitucionāliem likumiem, bet ZAP kompetencē nebūtu izstrādāt Amnestijas likumprojektu," sacīja Radziņš.

ZAP padomes loceklis cer, ka Grīnbergs pats paskaidros, kāpēc ir tapis Amnestijas likumprojekts un kāpēc viņš to ir parakstījis kā ZAP priekšsēdētājs.

"Nedomāju, ka mēs vērtēsim šo Saeimā iesniegto likumprojektu, bet kārtējā ZAP sēdē 11.novembrī skaidrosim, kāpēc Grīnbergs to parakstījis kā ZAP priekšsēdētājs. Pagaidām neplānojam sasaukt ārkārtas sēdi," sacīja Radziņš.

Diena jau rakstīja, ZAP šonedēļ visām Saeimas frakcijām un prezidentam Valdim Zatleram izsūtījusi jaunu Amnestijas likuma variantu, kas teorētiski amnestiju ļautu piemērot arī finanšu noziegumos apsūdzētajam, bet vēl nenotiesātajam Aivaram Lembergam vai tā dēvētās digitālās TV afērā aizdomās turētajiem.

Tautas partijas frakcijas pārstāvji Māris Kučinskis un Jānis Lagzdiņš gan nedomā, ka Saeima varētu pieņemt Amnestijas likumu piedāvātajā redakcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas