Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pieejami visi valdības slēgtās sēdes materiāli

Lai arī valdības sēde šodien ir slēgta, Ministru kabineta mājas lapā pieejami visi trīs ziņojumi - premjera, izglītības un zinātnes ministres, kā arī veselības ministra ziņojumi par reformām nozarē. Atgādinām, ka uz slēgtu sēdi uzstāja Valdis Zatlers, taču ministri uzskatīja, ka sēdei vajadzētu būt atklātai.

Latvijas iedzīvotāju veselības stāvoklis, salīdzinot ar citu Eiropas Savienības (ES) valstu iedzīvotāju veselības stāvokli, ir neapmierinošs - saslimstības un mirstības rādītāji izplatītākajās slimību diagnozēs Latvijā ir augstāki nekā citās ES valstīs.  2007.gadā Latvijā jaundzimušo vidējais paredzamais mūža ilgums bija  8,7 gadus īsāks nekā vidēji ES, sacīts veselības ministra Ivara Eglīša (TP) ziņojumā.

Lai arī pēdējos gados izmaksas uz vienu veselības aprūpes dalībnieku būtiski pieaugušas - no 73,25 Ls 2004.gadā uz 158,02 Ls 2007.gadā, tomēr salīdzinot veselības aprūpei piešķirtos līdzekļus Eiropas Savienības valstīs pēc pirktspējas paritātes cenām uz vienu iedzīvotāju, Latvijā tās ir vienas no zemākajām, uzsver VM.

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) vēstīs, ka Latvijas valstī pēdējo piecu mācību gadu laikā ir strauji samazinājies gan vispārizglītojošo skolu skaits, gan skolēnu skaits, kuri tajās mācās. Šobrīd Latvijā ir 351 vispārizglītojošā skola, kurās skolēnu skaits ir mazāks par 100. Līdz šim pedagogu darba samaksas sistēma ir tāda, ka „nauda seko izglītības iestādei” neatkarīgi no mācāmo bērnu skaita. Tāpēc kā viens no būtiskākajiem IZM darbības uzdevumiem šobrīd ir sadarbībā ar pašvaldībām ieviest finansēšanas modeli „nauda seko skolēnam”.

Ziņojumā ietvertā statistika rāda, ka skolēnu skaits vidusskolās un profesionālās izglītības iestādēs turpinās samazināties un pēc pieciem gadiem būs par 35 tūkstošiem mazāks nekā patlaban.

Pagaidām protokollēmums paredzēts tikai par izglītības ministres ziņojumu, liecina informācija Ministru kabineta mājas lapā.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsdsd

MINISTRU PREZIDENTA ZIŅOJUMS

VESELĪBAS MINISTRA ZIŅOJUMS

IZGLĪTĪBAS MINISTRES ZIŅOJUMS

Protokollēmums



DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Vēstījums vai diskusija. Prezidenta sasauktajā valdības sēdē analizēs strukturālo reformu būtību

Koalīcija aicina rīkot atklātu valdības sēdi; prezidents paliek pie sava

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas