Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pieejami visi valdības slēgtās sēdes materiāli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vecais-2
v
ZOOatlera nopelns ir, ka tiks atlaisti no darba 4000 skolotāji. Prāta nepietiek,lai uzstātu uz ierēdņu reformas un augstākās izglītības bardaka likvidēšanu.
dace
d
Man kaut kā "nesienas" Koķes prognozes par skolēnu skaitu nākamajos 5 gados... Tuvākajā laikā skolā vajadzētu sākt iet tiem bērniem, kas dzima laikā, kad ejot pa Rīgas ielām, bija sajūta, ka esmu vienīgā, kas nav stāvoklī. Tas taču nav nevienam nekāds noslēpums, ka pēdējos 5-8 gados Latvijā dzima daudz vairāk bērnu, kā iepriekšējos gados, kas sakrīt ar saldajiem 90-tajiem, kad Latvijas gimeņu vienīgā rūpe bija Godmaņa krāsniņu iegāde nevis pēcnācēju radīšana. Šī paša iemesla dēļ, manuprāt, ir logiski, ka pēdējos gados skolēnu skaits skolās samazinājās, jo LR neatkarības sākumā bērni vienkārši nedzima. Tā ir demogrāfiskās situācijas ietekme uz izglītības sistēmu, nevis izglītības sistēmas problēma. Izglītības ministrijai vajadzētu vairāk par izglītības kvalitāti satraukties, nevis par skolēnu skaitu!!!
mellene
m
Man gribas raudāt ... izlasot VM ziņojumu.
matrix
m
Eglītis un Koķe jāpatriec! Pilnīgi skaidrs, ka viņu vadībā nekādi uzlabojumi nav iespējami. Cilvēks nevar labi padarīt to darbu, ko dara gariem zobiem un kura rezultātus nemaz negrib sasniegt! Dombrovskis nevar atlaist ne Koķi, ne Eglīti, jo tad trubaszaļie un puķuoranžie sabotēs valdības darbu pilnībā. Eh, tik un tā nāksies Zatleram atlaist saeimu, ar šitiem vanckariem darbu nevarēs padarīt.
lūriķis
l
Eglītis dara to ko viņam saka priekšā,bet aktieris viņš švaks,ja būtu gudrāks nelīstu administratos,bet paliktu pie ārstējošajiem/
Ieva
I
Vēl viens Eglīša ierosināts kretīnisms par tām polisēm: ja tās būs īstas polises, kur iemaksas nosaka atbilstoši veselības stāvoklim, tad tās kļūs par iemeslu, lai slimnieki neietu pie ārsta, savukārt, ja tā būs noteikta summa par kuru ej cik gribi, tad kāda velna pēc vienkārši nepacelt nodokļus- būs daudz vienkāršāk.
Ieva
I
Vēl viens Eglīša ierosināts kretīnisms par tām polisēm: ja tās būs īstas polises, kur iemaksas nosak
lūriķis
l
Parasti jau ir tā,kurš maksā,tas pasūta mūziku.Ja skolu finansējums tiek nodots pašvaldībām,tad tās arī lems par izglītību savā apkalpes zonā.Tas pie mūsu domāšanas nozīmē vienu , visu savējiem,tas ir patvaldnieku bērniem,bet pārējiem pēc pārpalikuma principa.Jautājums ar ko nodarbosies IZM,ja finansējuma realizācija tiek atdota RAPLM.Varētu atbildēt,ka kontrolēs mācību procesu,taču atbilde uz aizrādījumiem būs ,ziniet naudas ir tik cik ir,bet par šitādu naudu ,nekas labāks nesanāk.Manuprāt bez FM virskontroles nekas nesanāks.
Olvins Šoflers
O
Nav tiesa, Ķīļa brigādes sgatavotie materiāli nav atrodami.
Juze
J
Var pamanīt, ka visas reorganizējamās ārstniecības iestādes, kuras paredzētas 6.2. punktā, izvietotas ļoti perspektīvās vietās. Ēku pircēji jau droši vien zināmi, un runa nebūt nav par kaut kādu efekt'vāku pakalpojumu sniegšanu. Mērķi ir daudz cilvēciskāki.. Kur ir ekonomiskais aprēķins, ka tas ir sabiedrībai izdevīgi? Paies gadi un sāksies gaudas, ka tā bijusi kļūda. Un vainīgo, protams, nebūs. Kā ministrs var piedāvāt projektu par ārstniecības iestādēm, kuras nekad nav apmeklējis. Visinteresantākais, ka ārstniecības iestādes par ministrijas plāniem uzzina tikai šodien, nejauši. Nekādas konsultācijas nav bijušas.
Žuks
Ž
IZM ziņojums ir ļoti vājš un praktiski nesatur neko principāli jaunas idejas, it īpaši par augstākās izglītības attīstību un zinātnes finasēšanu. Zinātnes fiinansēšanā padomju laika tradīcijas (pēdējos gados it īpaši) dzīvo un nostiprinās. LZP ekspertu komisiju eksperti lemj par finansējuma sadali arī pašu vadītajiem grantiem.
smukā
s
Pāris reižu pirms diviem gadiem gadījās pabūt SVA. Kabinetos šiki, balti ādas datorkrēsli, monitori plakanie, mēbeles vispār - tādas valsts iestādēs nav redzētas nekur, bezmaz katram darbiniekam papildus portatīvais, utt. VOAVā gan tikai apmeklētāju daļā esmu bijusi un arī tur izskatās naudiņa ir griezusies. Par algām nezinu, bet manā iestādē treknie gadi tā arī nepienāca. Bet nogriež budžetu visiem vienādi. Eh.
Normunds
N
Cepuri nost - Ministru prezidents vismaz ir pateicis, ko nozīmē Šlesera astoņkājis (sadaļa par valsts kapitālsabiedrību uzraudzību). Ir naivi ticēt, ka šis astoņkājis tiešām arī tiks nocirsts, tomēr, ja to prasa ES un ASV (galu galā caur mums mafija var apdraudēt arī citas ES un NATO valstis), ir varianti - piemēram, mafijai Rīga Brīvosta, bet pretī tā nemaisās citās Latvijas jomās.
Ieva
I
Nu par to administratīvo aparātu varam rēķināt paši: ja saīsināsim kaut vai tūkstoti (un rezultāts nebūs ne tuvu birokratizētajiem padomju laikiem), tad pēc trim mēnešiem kompensāciju un pieņemot, ka vidējā alga ir 500 ietaupījums konkrēti VM būs 500000 mēnesī, gadā 6 miljoni. Ar to nekādi nepietiek. Tiesa, neviens nezina, kas notiks uzlabojoties darba efektivitātei (jo, ja nebūs palicis tik daudzu ar kuriem dzert kafiju, varbūt paliks laika pastrādāta), samazinot birokrātiju, lai ārsti var strādāt, nevis krecelēt neskaitāmos norīkojumus, atskaites un nīkt ministrijās.....
Человек
Ч
Русский портал рус.дб.лв напечатал эту информацию на день раньше Диены, легко найти в интернете, статья "Что скрывают латвийские власти? Полный текст требований МВФ к Латвии" "rus.db.lv 23.04.2009 11:29"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsdsd

MINISTRU PREZIDENTA ZIŅOJUMS

VESELĪBAS MINISTRA ZIŅOJUMS

IZGLĪTĪBAS MINISTRES ZIŅOJUMS

Protokollēmums



DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Vēstījums vai diskusija. Prezidenta sasauktajā valdības sēdē analizēs strukturālo reformu būtību

Koalīcija aicina rīkot atklātu valdības sēdi; prezidents paliek pie sava

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas