Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pieļauj Jakāna rotāciju citā amatā

ZZS valde ceturtdien vēl neizlēma, vai ZZS ministri valdībā atbalstīs finanšu ministra Eināra Repšes (JL) rosināto Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna atbrīvošanu no amata.

ZZS lēmumam ir izšķiroša nozīme, jo Tautas partija neatbalsta Dz.Jakāna atbrīvošanu. Balsu samērs valdībā liecina, ka bez ZZS ministru atbalsta, E.Repše nevar panākt paša iesniegtā lēmumprojekta pieņemšanu.

Tiesa pēc Dienas rīcībā esošās neoficiālās informācijas, iespējams, valdībai nemaz nevajadzēs lemt par Dz.Jakāna atbrīvošanu, jo koalīcijas aprindās tiek diskutēts par atkāpšanās ceļu, proti, E.Repše varētu atsaukt lēmumprojektu par Dz.Jakāna atbrīvošanu un tā vietā rosināt viņa rotāciju citā amatā VID vai Finanšu ministrijā. Oficiāla apstiprinājuma šādai iespējamībai pagaidām nav. Noprotams, ka tuvāko dienu laikā, notiks sarunas par šo variantu. Atkāpšanās ceļš par Dz.Jakāna rotāciju citā amatā tiek pieļauts, jo E.Repšes minētie juridiskie argumenti koalīcijā tiek vērtēti kā vāji. Ir lielas bažas, ka atbalstot Dz.Jakāna atbrīvošanu, viņš, vēršoties tiesā, gūtu uzvaru.

Ceturtdienas vakarā pēc valdes sēdes ZZS līderi Raimonds Vējonis un Augusts Brigmanis uzsvēra, ka lēmumu ZZS pieņems pirmdien, kad paredzēta koalīcijas padomes sēde. Abi norādīja, ka nekādā gadījumā nevēlas, lai šis jautājums tiktu politizēts. No abu teiktā varēja saprast, ka vēl papildus tiks analizēti juridiskie argumenti un E.Repšes izvirzītie pārkāpumi. “Šobrīd nevaram pateikt ne jā, ne nē par Jakāna atbrīvošanu,” teica R.Vējonis. Savukārt A.Brigmanis uzsvēra, ka nevēlas, lai “šāda tipa jautājums būtu iemesls valdības krišanai”. Pēc A.Brigmaņa norādītā lēmums vēl nav pieņemts, jo nepieciešama papildus informācija. Šī esot tīri juridiska lieta, kas skar ļoti augstu ierēdni un lai izlemtu, vai ir juridisks pamats viņu atbrīvot, nepieciešama papildus informācija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas