Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pieļauj konkursa rīkošanu jauna RD Attīstības departamenta direktora atrašanai

Rīgas Domes (RD) Pilsētas attīstības departamentu vismaz vairākus mēnešus vadīs Gvido Princis. Kā zināms, iepriekšējais direktors Pēteri Stranci ir aizturēts uz aizdomu pamata par koruptīviem noziegumiem. Viņa vietnieks pilsētplānošanas jautājumos Gvido Princis šo domes iestādi, kas nosaka ko, kur un kā galvaspilsētā būvēt, vadīs, kamēr pašvaldībā tiks izstrādāti un pieņemti dokumenti par departamenta reorganizāciju.

Pēc tam koalīcija izšķirsies, vai G.Princi atstāt amatā. Taču, iespējams, ka gan uz departamenta, gan būvvaldes vadītāja vietām tiks rīkots atklāts konkurss, _Dienai _saka iestādi pārraugošās komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (Tautas partija).

Otrdien domes koalīcija uzdeva juristiem sagatavot priekšlikumus attīstības departamenta reorganizācijai, proti, kā nodalīt pilsētas būvvaldi no būvinspekcijas un pārējā departamenta, lai atšķirtu lēmējvaru no izpildvaras. Pēc E.Krastiņa prognozēm, šīs izmaiņas dokumentos izstrādās līdz vasaras pārtraukumam. Reorganizācijas praktisko pusi teorētiski varētu īstenot arī jauni vadītāji, taču E.Krastiņam šķiet, ka problēmas pēdējo korupcijas skandālu dēļ būs ar būvvaldes vadītāja atrašanu. «Šajā situācijā ir grūti iedomāties, kādu, kas gribētu strādāt būvvaldē,» viņš norāda.

Šobrīd būvvaldi vada Andis Cinis, kurš ir arī direktora vietnieks, bet par visa departamenta direktora p.i. mērs Jānis Birks (TB/LNNK) uzreiz pēc P.Stranča aizturēšanas iecēla G.Princi. E.Krastiņš norāda, ka kāds no vietniekiem bija jāieceļ, bet G.Princis izvēlēts tāpēc, ka A.Cinis varētu nonākt  interešu konfliktā, jo pie departamenta vadītāja iespējams apstrīdēt būvvaldes pieņemtos lēmumus. Komitejas vadītājs gan uzskata, ka «abiem vēl stipri jāaug lai varētu vadīt departamentu. [G.Princim] tas būs liels izaicinājums».

1972.gadā dzimušais Gvido Princis arhitekta specialitāti apguvis Rīgas Tehniskajā universitātē. Karjeras sākumā darbojies dažādos arhitektu birojos, 2000.gadā kā projektu menedžera asistents sācis darbu attīstības departamentā. Triju gadu laikā G.Princis kļuva par detālplānojumu nodaļas vadītāju, bet pērn pēc P.Stranča iecelšanas departamenta direktora krēslā tika paaugstināts viņa vietā pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas