Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pieņem Demakovas demisiju; nesteigsies ar jauna izvirzīšanu

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) otrdien pieņēma kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP) demisiju, informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Otrdien valdības sēdē premjers nosauks ministru, kas turpmāk uz laiku pildīs kultūras ministra pienākumus. Kamēr nav skaidrības par valdības reorganizācijas gaitu, premjers, visticamāk, nesteigsies aicināt Tautas partiju izvirzīt jaunu ministra kandidātu.

Diena jau rakstīja, ka H.Demakova pirmdien iesniedza demisijas rakstu, jo veselības stāvokļa dēļ nevar pilnvērtīgi strādāt. Ministrei, iespējams, vairākus mēnešus būs jāārstē kaula locītavas iekaisums. Šobrīd demisionējusī ministre devusies uz Parīzi, lai saņemtu ārstu konsultācijas.

H.Demakova demisionējusi publiski nepaskaidrojot sešu miljonu latu vērtā līguma slēgšanu ar arhitektiem par Rīgas koncertzāles projektēšanu.

Tautas partijas valdei viņa ieteikusi savā vietā izvirzīt aktieri un uzņēmēju Juri Žagaru. Tautas partija respektē H.Demakovas lēmumu un, konsultējoties ar kultūras darbiniekiem, apspriedīs arī viņas ierosinājumu, Dienai vakar sacīja TP valdes loceklis Māris Kučinskis. Taču šonedēļ TP lēmumu, visticamāk, nepieņems. Nākamajā nedēļā to varētu skatīt jau kontekstā ar premjera piedāvājumu samazināt ministriju skaitu. Viens no priekšlikumiem paredz Kultūras ministrijas apvienošanu ar Izglītības ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas