Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Piešķir finanšu līdzekļus Satversmes tiesas sprieduma izpildei

Valdība otrdien piešķīrusi Ls 30 204 no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP), lai nodrošinātu pirms diviem gadiem pieņemta Satversmes tiesas sprieduma izpildi.

Šie līdzekļi nepieciešami, lai nodrošinātu notiesāto sarakstes apmaksu, informē Tieslietu ministrijas pārstāve Laura Pakalne. Proti, notiesāto sarakste ar ANO institūcijām, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju, Tiesībsarga biroju, prokuratūru, tiesu, kā arī notiesātā ārvalsts pilsoņa sarakste ar savu valsti, tiek segta no brīvības atņemšanas iestādes līdzekļiem. Savukārt notiesātā sarakste ar valsts pārvaldes iestādēm tiek segta no brīvības atņemšanas iestādes līdzekļiem, ja notiesātā personiskās naudas kartē nav līdzekļu un notiesātais apstrīd šo iestāžu izdotu administratīvo aktu vai faktisko rīcību vai nosūta iesniegumu valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības saņemšanai.

IeVP notiesāto sarakstes apmaksai pērn valsts budžeta līdzekļi netika iedalīti un notiesāto sarakste tika apmaksāta no IeVP budžeta. Šogad IeVP noteikts 20 542 tūkstošu latu finansējums un salīdzinājumā ar 2008.gadu piešķirtais finansējums ir samazināts par 16 250 tūkstošiem latu jeb 44,2 %.

Likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” līdzekļi notiesāto sarakstes nodrošināšanai netika paredzēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas