Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Pilsoniskā savienība" vēlas Godmaņa skaidrojumus par "Parex banku"

Partijas „Pilsoniskā savienība” (PS) Saeimas frakcijas deputāti kopā ar četriem citu frakciju deputātiem šodien iesniedza Saeimā pieprasījumu Ministru Prezidentam I. Godmanim, lai viņš sniegtu paskaidrojumus par Parex bankas pārņemšanu. Kopā ar PS deputātiem pieprasījumu parakstījuši arī Saeimas deputāti Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Visvaldis Lācis (visi – pie frakcijām nepiederoši) un Valērijs Agešins (SC).

PS uzskata, ka valdībai detalizēti jāinformē Saeima par savu lēmumu pārņemt valsts īpašumā finanšu grūtībās nonākušo AS „Parex banku”, jo tas visciešākajā veidā ir saistīts ar valsts budžetu un ekonomisko stabilitāti. PS savā pieprasījumā uzsver, ka šāds lēmums ir saistīts ar simtiem miljonu latu lielu jaunu valsts saistību uzņemšanos. Nav pieņemams, ka tik nozīmīgi ekonomiski lēmumi notiek bez Saeimas akcepta, jo pienākumu un atbildību lemt par valsts budžetu Satversme atvēlējusi Saeimai, uzskata pieprasījuma parakstītāji.Jau vēstīts, ka PS līderi š. g. 9. novembrī nāca klajā ar iniciatīvu sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi par Parex nacionalizāciju. 10. novembrī vēstuli ar šādu aicinājumu PS frakcija nodeva Saeimas priekšsēdētājam G. Daudzem. LR Saeimas priekšsēdētājs līdz pat šim brīdim nav devis frakcijai atbildi uz vēstuli, taču presē izteicies skeptiski par šo ideju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas