Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pircējam risks neuzzināt par ģenētiski modificētu pārtiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Grrr
G
+1 Dolāram
Ieva
I
Tieši tā. Vakar skatījos filmu par ļautiņiem, kas meklē senos kultūraugus, lai būtu ar ko atjaunot jauno šķirņu izturību. Un, lai nebaidītu ļaudis, kas nesaprot, kas ir ģenētiskā modifikācija, nodarbojas ar krustošanu. Tad nu sanāk, it kā izturīgs pret sausumu, toties graudus nedod, vai it kā izturīgs pret slimībām, toties tik garš, ka nolūzt pie sīkākā vējiņa.
Dolārs
D
Ģenētiski modificēti ir jebkuri āboli jebkurā veikalā vai tirgū. Jebkurš auglis vai dārzenis, kas ir ticis selekcionēts, ir ģenētiski modificēts. Tā ir šķirņu veidošanas pamatjēga- veidot mutācijas atbilstoši uzstādījumiem. Ja vajag sala noturīgu, tad veido sala noturīgu. Ja vajag, lai ilgi glabājas, tad skatās, ko tur var darīt. Vienīgā atšķirība ir laiks- selekcija ir ilgāka, ģenētiķi to var panākt ātrāk, jo visu veic laboratorijā ar atbilstošu aparatūru. Tad jau sanāk, ka arī solārijs ir true evil, jo panāk iedeguma efektu ātrāk un izmantojot atbilstošu tehnoloģiju. Kad reiz cilvēki sapratīs, ka viņi nav nekas cits kā ķīmisku elementu kombinācija?! Ar savu paranoju spēj nokaut jebkuru progresu.
meitene
m
ko jūs satraucaties, mīļie tautieši. jau sen vesela virkne augu produktu ir tikai un vienīgi ģenētiski modificēta - kā piemēru minot soju un kukurūzu. līdz ar ko norādes uz "ģenētiski modificētu soju bērnu produktos" ir vienkārši muļķīgas. daudz saistošāk būtu iegūt info par produktiem, kuros (tīri teorētiski pieļaujot šādu iespēju) būtu ģenētiski nemodificēta soja.
Dr.xy
D
Ta ka loti daudz partikas produkti,dzerieni,bernu rotallietas,apavi,apgerbi,medikamenti,auto- masinu detalas u.t.t. tiek importetas,un lielako tiesu ir veselibai un pat dzivibai bistamas,jo ir vai pilnas ar pesticidiem( partika),vai Kinas preces,kuras satur svinu u.t.t.,tatad stingrai kontrolei ir jabut.Latvijas atbildigas iestades nevar aizbildinaties ar naudas trukumu lai spetu visu parbaudit,ir vajadziga tikai velesanas.Iespejams, ka sie ieredni ir aizmirsusi ka Latvija ir Eiropas savieniba,un ir iespejams sanemt palidzibu,piemeram no Greenpeace,Deutsche Stiftung-Warentest,Verbraucherschutz u.t.t. Protams,ne jau naudas veida,bet gan rezultatus no aktualajam precu parbaudem.
Ieva
I
Mīļā valdība, pieņemiet takš vienreiz noteikumus, ka visi šie ĢMO ir jāglabā veikalā atsevišķos plauktos, lai visi psihi, kam nekā cita nav par ko uztraukties, aizveras! Un arī analīzēm derētu "atpogāt" vairāk, jo ne visi ir tik godīgi, lai paraugus jau treknajos gados sūtītu britiem.
un?
u
Nav neviena majas lapa kura to raxta un atzime? Kas par gadsimtu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Kas jāmarķē

Pārtika, kas ražota vai sastāv no ĢMO

Nefasēts ĢM galaprodukts (piemēram, rapša eļļa);

Neapstrādāti ĢM produkti ēdināšanas iestādēs (piem., tomātiem, ja tos pasniedz neapstrādātus, norādei jābūt vai nu ēdienkartē, vai arī blakus produktam 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas