Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pirmklasniekiem būs brīvpusdienas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mamma 3
M
...pusdienas nedrīsktēs būt šādas tādas..... BET.... vai realitētē tā arī ir. No vienas skolas - ceturtdienas brīvpusdienas - "Makaronu un augļu pudiņš" (sastāvs: makaroni, āboli, olas, vanilijs, cukurs, skābs krējums, sviests, rīvmaize) + rupjmaize + tēja ar cukuru. Kā Jūs domājat - vai visi pirmklasnieki ieraugot šādu ēdienu - arī viņu apēda? Pagaršoja - UN "VESELĪGI" palika AR TUKŠU VĒDERU! Super! Vai, ne?????
Mamma 2
M
Bet kāpēc tās politiķi un ierēdņi nosaukuši par brīvpusdienām? Pareizāk būtu teikt, ka valsts daļēji dotē 1-klasniekiem pusdienas, t.i. 0.80 santīmu apmērā. Pusdienas skolā tak maksā dārgāk! Kurš segs starpību? Un cik daudz naturālas gaļas (nevis cīsiņu, piemēram) un svaigu dārzeņu, augļu šodien sanāk par 0.80 santīmiem? Vēl skumjāk, ka lielākā daļa ēdiena paliks uz šķīvja, jo bērni nav mācīti un viņi neēd svaigus dārzeņus, piemēram salāta lapas vai svaigos kāpostus, rutkus.
Mamma
M
Nu labi, ka tā:)
kukainis
k
Vispār jau varēja padomāt par bezmaksas alternatīvu: āboli, nomizoti burkāni un cits veselīgs "graužamais" varēja būt pieejams brīvi skolās jebkura vecuma bērniem, arī piens. Piekrītu arī "učenei no pieRīgas skolas".
Učene no pieRīgas skolas
U
Lēmums par brīvpusdienām iepriecina, tomēr, vai mazie bērni to novērtēs? Mūsdienu pirmklasnieki ir ļoti izvēlīgi un daļēji izlutināti, ļoti bieži liela daļa DIZGAN GARŠĪGA skolas ēdiena paliek uz šķīvja neaizskarts. Daži vecāki skolēni gan bija pasākuši nogaidīt, kamēr paēd mazākie, un tad apēst neaiztiktās pusdienas, tomēr viņiem to drīz aizliedza. Uzskatu, ka brīvpusdienas daudz vairāk nepieciešamas pusaudžiem, kas strauji aug. Turklāt stundu skaits viņiem lielāks un mācību viela ļoti sarežģīta. Piedevām vairāk kā 40% no bērnu vecākiem ir šķīrušies un tie aug mātes apgādībā ar nelieliem alimentiem ( šķiet vecāki visbiežāk izšķiras, kad bērni ir pusaudžu vecumā ), tāpēc vairumā gadījumu pusaudžiem trūkst pietiekamu līdzekļu, lai paēstu pusdienas skolā.
Māte
M
Labi gan,bet vajadzēja līdz 4.klasei ieskaitot brīvpusdienas dot .Baštika nopelna gan te nav.
Q
Q
80 santīmi par pusdienām dzīvam bērnam - tas ir nepilns eiro!!! Kauns Latvijas valstij!
Sesa
S
Kun kur komentāri, ka Baštiks varēja jau vairāk naudas piešķirt? KO, kur lamas Šleseram un Šķelem ? :)
Sīcis
S
Paldies dievam, partijai, Baštikam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas