Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PLL: Pensijas apjomam ir jābūt atkarīgam arī no bērnu maksātajiem nodokļiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
so
s
Viss ir loģiski - vienkārši tiem vecīšiem, kam bērni maksā lielus nodokļus pienākas lielākas pensijas! Un nevis tādas pašas, kā kaimiņu Jurkam, kas visu mūžu dzēris un dēlu-dzērāju izaudzinājis!
Prezents
P
Ar šo ierosinājumu PLL dod saprast, ka valsts atsakās maksāt pensijas. Tad tiešām kāda jēga maksāt nodokļus. Katrs atliek kādu summu bankā vecumdienām, bērni, ja var, piemet klāt. Bez tam, tas izdevīgi vaislas večiem, kuri uztaisa vairākām bērnus, pamet, bet vēlāk oficiāli pieprasa uzturnaudu. Un par kādiem līdzekļiem mātes uzaudzinās tos bērnus? Pusbadā, noskranduši, bez labas izglītības - tāds būs iznākums. Ja valsts negrib uzturēt vecīšus, tad lai katram izsniedz kādu ampulu, kad vairs nevar ciest, lai izmanto.
ja kas
j
Kalvim Tikai kāpēc valsts tik ļoti vēlas būt par staprnieku starp bērniem un vecākiem? Neienāk prātā?
phe
p
tieši tā bez valsts iejaukšanos! nekādu soc nodokļu un katrs palīdz saviem vecākiem!!!
Uguns
U
Man gan šķiet, ka ja bērni ir krietni izaudzināti, viņi sniedz atbalstu saviem vecākiem arī bez valsts iejaukšanās, un tā lai arī paliek.
Kalvis
K
Līdz šim pensijas apjomu varēja "apzeltīt" pēdējos 5 pirmspensijas gadus kaut kur fiktīvi strādājot un cerot savas sociālās iemaksas dabūt atpakaļ vairākkārtīgi. Savukārt tas apstāklis, vai cilvēks savā darba mūžā ir izaudzinājis bērnus - nākamos nodokļu maksātājus - pensijas aprēķināšanā netika nekādi ņemts vērā. Un tā nu sanāk, ka mammai, kura uzaudzinājusi 5 bērnus, kuri visi dzīvo Latvijā, bet strādājusi kādu maz atalgotu darbu (par pastnieci vai bērnudārza audzinātāju, teiksim) pensijā izmaksā kapeikas, bet par viņas bērnu nodokļiem mēs uzturam bezbērnu pensionārus, kuri saņem pensijās tūkstošus. Nekāds PLL fans neesmu, bet šoreiz priekšlikums izskatās loģisks - pensionāru paaudzes labklājību nodrošina nevis sakrātais pensiju kapitāls (tikai 2% no sociālajām iemaksām uzkrājas 2.pensiju līmenī - un fondu tirgū var strauji zaudēt vērtību), bet gan izaudzinātie bērni, kuri galu galā ir tie, kas gan sev, gan arī veco ļaužu paaudzei nopelna iztiku. Ja nav izaudzināti krietni bērni, tad nav vecumdienās arī normālas iztikas. Ir nabagmāja, ja pašvaldība tādu var atļauties. Vienkārši un taisnīgi.
Svins
S
šo PLL ierosinājumu es pat atbalstītu.
krauklis
k
mūsdienu pensionāru "nopelnītās" pensijas izkusa līdz ar PSRS! lai tas tantuks brauc pie bērniem uz īriju un prasa pensiju tur! man ir labi draugi jau kuriem nav bērnu, viņi strādā varbūt pat vairāk par mani, un vedo pat ļoti veiksmīgu karjeru, bet visu noplenīto mierīgi tērē sev, izklaidei ceļojumiem, koncertiem utt Ieguldījums valsts nākotnē var būt gan izveidots veiksmīgs biznes, gan uzbūvēta māja un iestādīts koks un arī izaudzināti bērni!!
palidziba
p
Tas nekas, ja domas kavējas citur, ka tikai prātiņš būtu mājās... Bet šķiet, ka pēdējā laika fikso ideju autoriem prātiņš jau sen nav mājās. Būtu jāsniedz palīdzība un visiem jālūdz: "Prātiņ, nāc taču mājās!"
e.
e
Varbūt ir taisnība, ka, lai tauta neizmirtu, jāatgriežas pie skarbā principa, kas darbojās vēl nieka gadsimtu atpakaļ - ja nav bērnu, tad vecumdienās mirsi badā. Vistiešākajā nozīmē.
zzz
z
Man arī gribas teikt, ka pirmo reizi var piekrist idejai. Tikai nevajg uzreiz cepties ar domu - ja nav bērnu - nav pensijas. Vienkārši bērnu nodokļi to var ietelmēt. Teiksim nav bērnu, kas maksā nodokļus - saņem savu pensiju X. Ja ir bērni, kas maksā nodokļus - saņem pensiju X + piemaksu (teiksim 5-10% no bērnu samaksātā soc nodokļa).
ihaha
i
Jau riit Latvijaa buus simtiem cilveeku, kas buus adpteejushi pa 30 pilngadiigu beernu - no Khiinas, Aafrikas, - visi buus prieciigi, visiem buus labi!
zolīte> krauklim
z
Tas tevis pieminētais tantuks savu pensiju nopelnīja strādājot. Vai pēc tavām domām pensija viņai jāatņem, jo bērni strādā Īrijā?
Ledus
L
Ar adopciju biju domājis pilngadīgas personas adopciju.
zolīte
z
Un ja bērni ( bērns) miruši vai ir bezdarbnieki? Ja bērniem ir minimālā alga? Starp citu, lielai daļai žurnālistu tad vecāki varēs iet ubagot, jo žurnālistiem lielāko tiesu maksā minimālo algu vai pat pusslodzi, ja vispār algu maksā, pamatā viņi pārtiek no autoratlīdzības līgumiem, no kuriem sociālos nodokļus nemaksā. Un vēl - kur valsts ņems papildus naudu tām piemaksām? Atvilks no bērnu minimālās algas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas