Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijā vismaz 335 bojāgājušie

Lietusgāžu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro apkaimē ir gājuši bojā vismaz 335 cilvēki, ceturtdien paziņoja vietējās amatpersonas.
Dubļu un akmeņu straumes nopostīja veselus rajonus Novafriburgo, Teresopolisas un Petropolisas pilsētās.

Visvairāk ir cietusi Novafriburgo pilsētā, tur gājuši bojā 155 cilvēki, tai skaitā trīs ugunsdzēsēji, kas piedalījās glābšanas darbos. Teresopolisas pilsēta, kur reģistrēti vismaz 146 bojāgājušie, bet Petropolisā gājuši bojā 34 cilvēki.

Pilns postījumu apjoms nav zināms, jo saziņa ar šo rajonu ir apgrūtināta sagrautu autoceļu un tiltu un dažviet pārtrauktu telefonsakaru dēļ.

Glābšanas operācijas kalnainajā rajonā Serranā uz ziemeļiem no Riodežaneiro trešdienas vakarā uz laiku tika pārtrauktas tumsas iestāšanās un bīstamu apstākļu dēļ, bet ceturtdienas rītā glābēji atsāka darbus.

Serrana ir populārs tūrisma rajons jau kopš 19.gadsimta, sevišķi Riodežaneiro iedzīvotājiem, kas tur vasarās meklē glābiņu no karstuma.

Meteorologi uzskata, ka spēcīgās lietusgāzes izraisīja aukstā gaisa fronte, kas šonedēļ šķērsoja Sanpaulu štatu un pēc tam pārvietojās uz Riodežaneiro štatu. Tuvākajās dienās tiek prognozētas jaunas lietavas.

Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka lietusgāžu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijas dienvidaustrumos gājuši bojā 35 cilvēki.

Plūdi un zemes nogruvumi ir pirmā dabas katastrofa jaunajai Brazīlijas prezidentei Dilmai Rusefai, kas stājās amatā gada sākumā. Viņas valdība ir piešķīrusi lietusgāžu piemeklētajiem rajoniem ārkārtas palīdzību apmēram 227 miljonu latu apjomā. Rusefa plāno ceturtdien ar helikopteru pārlidot katastrofas zonu.

Veselības ministrija paziņoja, ka nosūtīs septiņas tonnas medikamentu un medicīnas aprīkojuma.

Pagājušajā gadā Brazīlijā stipru lietusgāžu dēļ gāja bojā vismaz 473 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas