Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Policija atradusi iespējamo slepkavības ieroci, kā arī automašīnu

Pēc šīrīta slepkavības Jūrmalā policija atradusi pamestu automašīnu Mazda 323 ar kuru iespējams pārvietojās nozieguma veicēji. Auto atrasts divu trīs km attālumā no notikuma vietas. Auto reģistrēts Igaunijā. Apmēram kilometru no mašīnas atrasts arī iespējamais slepkavības ierocis, kas ir automātiskais ierocis. Par to ceturtdienas pēcpusdienā informēja Jūrmalas kriminālpolicijas pārstāve Evita Spalvēna un Kārtības policijas priekšnieks Andrejs Civjans.

Nogalinātā vīrieša vārds ir Vjačeslavs, bet uzvārdu policija neatklāj. Viņš dzīvojis Jūrmalā un bijis biznesmenis. Uzņēmējdarbība bija saistīta ar dažādu projektu finansēšanu, lielākoties Krievijā. Policijai ir informācija, ka pirms vairākiem gadiem viņš darbojies vienā no Latvijā pirmajiem kooperatīviem. Viņam, iespējams, bijusi saikne ar noziedzīgiem grupējumiem. Viņš nogalināts savā mašīnā un kā katru rītu viņš braucis uz treniņu, informē policija.

Informāciju par slepkavību policija saņēmusi 11:03. Iespējams, izdarīti pieci deviņi šāvieni no automātiskā ieroča. Viņš nošauts no blakus braucošas mašīnas. Nogalinātā mašīnā bijis vēl viens cilvēks, kurš nav cietis. Policija viņu jau ir nopratinājusi. Tas bijis viņa draugs.

Policija izvirzījusi vairākas versijas par slepkavības iemesliem. Viena no tām, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar vīriešu uzņēmējdarbību.

Diena.lv jau rakstīja, ka šorīt Jūrmalā pie Majoru dzelzceļa stacijas nošauts vīrietis, kas sēdējis Porsche Cayenne automašīnā. Šāvējs, visticamāk, atradies zilā Mazda 323 automašīnā ar Lietuvas valsts numura zīmi "BMX 185". Policijā Dienai teica, ka nošautais vīrietis varētu būt 40-45 gadus vecs.

Rīta pusē LETA, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja, ka nogalinātais Vjačeslavs S. ir saistīts ar kriminālo grupējumu, kas savulaik veidojies Krievijas Pleskavas apgabala pilsētā Veļikije Luki. Apšaudītajā automašīnā bijis vēl kāds vīrietis - Viktors, kuram izdevies aizbēgt no uzbrucējiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrukumā izdzīvojušais 1964.gadā dzimušais jūrmalnieks Viktors ir iepriekš tiesāts. 2003.gadā Kurzemes apgabaltiesa viņam par 50 000 ASV dolāru izspiešanu no kāda uzņēmēja piesprieda četrus gadus slēgta tipa cietumā ar mantas konfiskāciju, nosakot pārbaudes laiku uz trīs gadiem. Vēlāk sodu nemainīja arī Augstākā tiesa.

Apjomīgajā krimināllietā par zādzībām, izspiešanu, slepkavību, spridzināšanu, laupīšanu un ķīlnieku sagrābšanu bija apsūdzēti kopumā 12 cilvēki. Grupējumam tika inkriminētas desmit uzņēmēju nolaupīšanas, ķīlnieku sagrābšanas un izspiešanas epizodes. Tās risinājušās no 1997. līdz 2000.gadam.

Upura mašīna pēc nozieguma atradās uz Jomas ielas virzienā uz Rīgu pie luksofora Majoru stacijas tuvumā.

Notikuma vietā izskatījās, ka šāvieni izdarīti brīdī, kad mašīna apstājusies pie sarkanās gaismas.

Mašīnā no šofera puses sānu stiklā bija redzami vairāku šāvienu pēdas. Aculieciniece stāstīja, ka no šofera puses redzējusi trīs caurumus, bet "divas lodes ir izgājušas pa otru pusi laukā". Notikuma brīdī viņa dzirdējusi trīs šāvienus; tas neesot izklausījies pēc automāta. Policija ieradusies ātri vien pēc uzbrukuma. Mašīnā atradies tikai upuris. Acīmredzami viņš miris momentā - kad viņa pienākusi ātri vien pēc izdarītā nozieguma, šoferis bijis jau miris. Šāviens viņam bija trāpījis acī, klāstīja aculiecinieki.

Policija rīta pusē lūdza atsaukties visus, kam bija zināma minētās Mazda automašīnas atrašanās vieta vai notikušā aculieciniekus. Policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena klāstīja, ka tiek pieļauts, ka numuri mašīnai ir nomainīti, jo Lietuvā numura zīme ir noņemta no uzskaites. Tomēr viņa uzsver, ka noderētu jebkāda informācija - gan kurā virzienā devusies mašīna, gan kur tādas krāsas mašīna ir manīta Jūrmalā. Informāciju var nodot pa telefonu 02, 112 vai 67075111.


(papildināta ar pirmajām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas