Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Policija: protestēt pret praidu var arī bez agresijas

“Šie pasākumi ir vairāku gadu garumā un mums ir pieredze kārtības nodrošināšanā, kā arī nepieciešamie resursi,” piektdien intervijā Latvijas radio sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis. “Es aicinātu izteikt protestus likuma ietvaros, jo tas arī ir iespējams - bez kādas agresijas, kas būs daudz demokrātiskāk,” uzsvēra policijas pārstāvis.

Policija rīkosies atbilstoši situācijai, bet Rīgas iedzīvotājiem un viesiem jārēķinās ar žogiem, slēgtiem ielu posmiem un citiem ierobežojumiem. A.Dzenis pieļāva, ka ierobežojumi tiks atcelti ātrāk par sestdienas trijiem pēcpusdienā. Policijai nav informācijas, ka Rīgā ieradīsies praida pretinieki no citām valstīm.

Savukārt organizācijas Mozaīka pārstāvis Juris Lavrikovs LNT raidījumā 900 sekundes izteicās, ka cer sagaidīt, ka pasākums būs miermīlīgs bez fiziskiem incidentiem. Latvijā geji un lesbietes gājienu organizē jau ceturto gadu un J.Lavrikovs atzina, ka starpība ir milzīga – īpaši no politiķu puses, jo šogad tikai divi Rīgas domes politiķi naidīgi izteicās pret gājienu. “Politiskā elite ir daudz atbildīgāka savos izteikumos un rīcībā, taču sagaidīt trīs gadu laikā lielas pārmaiņas ir naivi, bet politiķi mācās,” vērtēja J.Lavrikovs. Viņš minēja, ka naidīgi izteikumi un fiziska izrēķināšanās ir ikdiena daudziem gejiem un lesbietēm Latvijā.


Par ierobežojumiem sestdien praida laikā sīkāk var iepazīties šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas