Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Policija sākusi kriminālprocesu par Ventspils pastnieces slepkavību

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar nedēļas nogalē Ventspilī noslepkavoto pastnieci.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse  pavēstīja, ka kriminālprocess sākts par slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Sīkāku informāciju par pastrādāto noziegumu policija izmeklēšanas interesēs pagaidām nesniedz.

Jau vēstīts, ka sestdien ap plkst.17.10 Ventspilī, Katoļu ielā, piecstāvu mājas kāpņu telpas piektajā stāvā atrasts 1946.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sievietei konstatēta galvas trauma. Sieviete ir pastniece, kura pildījusi darba pienākumus.

Uzņēmuma Latvijas Pasts (LP) sabiedrisko attiecību vadītāja Gundega Vārpa paskaidroja, ka 1946.gadā dzimusī pastniece sestdien veikusi darba pienākumus, kas ietver gan abonēto preses izdevumu un vēstuļu, gan pasūtīto preču un pensiju piegādi.

Uzņēmums kompensēs bēru izdevumus, izmaksās piederīgajiem pabalstu, kā arī vajadzības gadījumā nodrošinās transportu.

Uzņēmuma par drošību un personālu atbildīgās amatpersonas pirmdien devušās uz Ventspili, lai tiktos ar Ventspils pasta darbiniekiem un vēlreiz izrunātu visu uzņēmumā noteikto drošības pasākumu ievērošanu un sniegtu psiholoģisku atbalstu.

Latvijas Pasta darbinieku, arī konkrētās pastnieces, dzīvība ir apdrošināta. Pastnieku drošības instrukcijas ir saskaņotas ar apdrošināšanas kompāniju, un tas nozīmē, ka uzņēmums ir samazinājis visus iespējamos šād us riskus.

Vārpa paskaidroja, ka uzņēmums dara maksimāli iespējamo, lai darbinieki krim i nogēnās situācijās neciestu, piemēram, veicot speciālu apmācību.

LP sadarbojas arī ar policiju, un, saņemot informāciju no šīm institūcijām vai pasta darbiniekiem par potenciālu bīstamību kādā konkrētā adresē, pastnieki tiek nodrošināti gan ar pavadošo personālu, gan operatīvo uzraudzību.

Pastnieki, protams, tiekot nodrošināti arī ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem.

Uzņēmums vēlreiz izskaidrošot visiem darbiniekiem drošības instrukcijas, taču ir pilnīgi skaidrs, ka šādu situāciju rašanās būs novērsta tikai tad, kad valstij un sabiedrībai nebūs vajadzīga pensiju piegāde mājās, norādīja Vārpa.

Ventspils gadījumam līdzīgi uzbrukumi pastniekiem ir reti – šis ir otrs gadījums sešu gadu laikā, un pirms tam iepriekšējais bija 1997.gadā. Vidēji gadā ir vien pāris citu incidentu. 1997.gadā pastniekiem tika uzbrukts 14 reižu.

Šie fakti parāda, ka LP drošības pasākumi patlaban ir efektīvi, taču uzņēmums nevarot ietekmēt kriminogēno situāciju valstī, ko apliecina arī fakts, ka uzbrukums konkrētajai pastniecei nenotika klajā laukā vai mežā, bet gan pilsētas daudzstāvu mājas kāpņu telpā, uzsvēra Vārpa.

Jau ziņots, ka viena no pēdējo gadu skaļākajām pastnieces slepkavībām notika 2005.gada vasarā Ludzas rajonā. Toreiz pastnieces Mārītes Goremiko līķi pēc nedēļu ilgas meklēšanas atrada Brigu pagastā netālu no Skrīņu ciema.

Policija aizturēja divus vīriešus. Tiesa pret vienu lietu izbeidza, bet otram piesprieda 15 gadu cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas