Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Policija svētkos aicina parūpēties par dzīvokļa drošibu, pieskatīt bērnus un nebraukt reibumā

Valsts policija svētku dienās aicina atcerēties dažus drošības noteikumus. Šogad Ziemassvētkos ir četras brīvas dienas.

Galvenais nosacījums ir nesēsties pie automašīnas, motocikla vai nebraukt ar velosipēdu alkohola vai narkotisko vielu reibumā, un neļaut to darīt draugiem. Īpaši jāpieskata jaunieši, kuri bieži sevi cenšas apliecināt, kļūstot pārgalvīgi.

Sēžoties automašīnā, jāpiesprādzējas un jāpiesprādzē bērni. Tas jādara tad, ja jābrauc tikai neliels attālums. Šīs elementārās drošības noteikumu prasības avārijas gadījumā var pasargāt veselību un dzīvību, teikts policijas paziņojumā.

Ceļu policijas darbinieki aicina neaizmirst par atstarotājiem, jo tikai tā autovadītāji tumsā var redzēt citus satiksmes dalībniekus. Atstarotājs dod iespēju līdz pat astoņām reizēm palielināt iespēju tumsā pamanīt velosipēdistu vai gājēju.

Jārēķinās ar sastrēgumiem ielās, jo arī daudzi citi uz svinību vietu dosies ar automašīnu. Sastrēgumā iekavētais laiks padara cilvēkus nervozus, tādēļ neapzināti šoferi var kļūt par agresīvu autovadītāju, secinājusi policija.

Policija piekodina neaizmirst par dzīvokļa drošību. Izejot no mājas, jāpārbauda vai laikus izņemta korespondence, noslēgta gāzes padeve, atvienotas elektroierīces, cieši aizvērti logi un aizslēgtas durvis, kā arī ieslēgta signalizācija (ja tāda ir).

Braucot prom, policija iesaka noskaidrot uzticamus kaimiņus, kuri svētku dienās neizbrauks, un vienoties, lai tie pievērš uzmanību arī jūsu mājoklim, īpaši logiem, svešām personām un dzīvokļa vai mājas uzlaušanai raksturīgām skaņām. Policija iesaka atstāt kaimiņiem savu tālruņa numuru.

Savukārt policiju var izsaukt pa tālruņa numuriem: 02, zvanot no fiksētā tālruņa līnijas, vai 112, zvanot no mobilā tālruņa.

Ja mājās paliks pusaudži, ar viņiem jāpārrunā vienkāršus drošības nosacījumus - turēt durvis aizslēgtas, neatvērt tās svešiniekiem, turēt atslēgas drošā vietā, kā uzvesties uz ielas un pagalmā, kā arī kam zvanīt briesmu gadījumā.

Policija iesaka būt modriem sabiedriskās vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Drošībā jātur naudas maks, mājokļa un īpaši - automašīnas atslēgas, mobilo telefonu un citas vērtīgas personīgās mantas. Drūzma, kas veidojas veikalos un tirgos pirmssvētku dienās, ir ļoti labvēlīga kabatas zagļiem, norāda policija.

Par drošību nevajadzētu aizmirst arī svinību vietās - jābūt piesardzīgiem ar uguni, jāizlasa instrukcijas pirms pirotehnikas lietošanas, jāsargā savas mantas un jāuzmana nepilngadīgie bērni.

Bērniem jāiemāca nebaidīties gadījumā, ja noklīst no vecākiem. Jāiemāca, ka nekavējoties jālūdz palīdzība policijas darbiniekiem, apsardzei vai pasākuma organizētājiem. Tāpat jāiemāca savām atvasēm prast nosaukt savu un vecāku vārdu un uzvārdu, kā arī, piemēram, tālruņa numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas