Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Policija Vecrīgā beigusi strādāt pastiprinātā režīmā

Policijas pārvaldes darbs, pēc 13.janvāra grautiņiem uzraugot drošību Vecrīgā, tikai ceturtdien atjaunots ierastā režīmā, pastiprināta uzraudzība pabeigta šonakt.

To ceturtdien Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejā pastāstīja Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis.

Viņš sacīja, ka visās dienās kopš 13.janvāra pārējās policijas funkcijas, arī lietu izmeklēšana, līdz ar to bijušas apgrūtinātas, tostarp kriminālpolicijas darbā. Šajā laika periodā nodrošinātas pastiprinātas nakts patruļas, un liela daļa iesaistīto strādājuši neierastā režīmā - "dienā guļ, naktī strādā".

Savukārt, izklāstot policijas darbu Vecrīgā grautiņu laikā, Dzenis informēja, ka rīcības plāns bijis izstrādāts trīs daļās - uzraugot sabiedrību Doma laukuma demonstrācijas laikā, pūļa izklīšanas laikā un arī paredzot ārkārtas gadījumus. Pēdējā punkta īstenošanai policija bijusi gatava iesaistīt teju visus Rīgas pārvaldes resursus. Tomēr, arī sākoties grautiņiem, policija iesaistījusi tos spēkus, kas bijuši paredzēti plāna otrajā daļā.

Policija, izvērtējot notikušo, secinājusi, ka turpmāk līdzīgu politisku masu pasākumu rīkošanā jāizvēlas citas vietas Rīgā, piemēram, krastmalā, Mežaparkā vai Esplanādē. Tāpat šajā gadījumā jāizvērtē pasākuma rīkotāju - partijas "Sabiedrība citai politikai" vadības - atbildība par notikušo. Jāveic arī regulējums, cik lielā attālumā no valsts iestādēm un vēsturiskiem objektiem šādi pasākumi rīkojami, teica Dzenis.

Arī komitejas locekļi piekrita tam, ka Vecrīgā šādi pasākumi būtu jāierobežo, tomēr tos nevajadzētu aizliegt. Komitejas vadītājs Raimonds Vilde pieļāva, ka šādu pasākumu dalībnieku skaitu būtu jāierobežo līdz 5000 vai 6000 dalībniekiem.

Tāpat komiteja plāno vērsties Iekšlietu ministrijā, lai atjaunotu iepriekš atcelto aizliegumu rīkot masveida pasākumus ne tuvāk kā 50 metru no valsts iestādēm un vēstniecībām. Iepriekš šo kārtību ar Satversmes tiesas lēmumu atcēla.

Jau vēstīts, ka 13.janvārī vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 000 iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja policijas mašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cietušas arī citas ēkas un veikali Vecrīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas