Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Policijas amatpersona: kārtībsargu bija tik maz, jo nav naudas virsstundām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V
V
Policijai nav naudas ne tikai virsstundu apmaksai, nav arī naktsstundām, degvielai, kancelejas precēm, samaksai par apkuri un elektrību, turklāt visu laiku tiek draudēts, ka atlaišanas un algu samazināšanas turpināsies!
Ilmārs
I
Mūsu cilvēki diemžēl nav tik gudri, lai spētu paredzēt visas savas darbības sekas. Protams, ka pasākums bija par īsu, protams, ka laiks netika izvēlēts pareizi, protams, ka policijas bija par maz, protams, ka tas izskatījās, kā speciāla provokācija. Gan no vienas, gan otras puses. Taču iemesls ir cits, mēs esam dumji. Ja mēs visi būtu gudrāki, tad mums nebūtu tāda valdība un tādas problēmas! Varas partijas, sākot ar Latvijas ceļu, putināja laukā valsti, likvidējās uzņēmumi, paliku bez darba, tāpēc pēdējo reizi balsoju par varas partiju, kad tāda vēl bija Tautas fronte. Es par šiem kungiem nebalsoju! Pati tauta jau savu fronti likvidēja un varu atdeva tiem, kurus tagad nosoda. Tāpēc arī saku, ka paši esam vainīgi, patīk tas kādam vai nepatīk!
Kāpēc?
K
Vēl līdz šim nav skaidrs, kāpēc armija tika pavērsta pret iedzīvotājiem, armijas pienākums ir aizsargāt valsti no ārējas agresijas, tikai policijas funkcijas valsts iekšējās kārtības nodrošināšana. Armija reāli ir pārkāpusi savas funkcijas. Kurš deva pavēli armijai iesaistīties nemieru apspiešanās?
dažādā gaismā...Afam
d
kā kulaks uz acs,,,,perfekti,...
Reinis
R
es varu apliecināt. tikko beidzās mītiņš doma laukumā nogājām gar Saeimas namu un tur bija kādi 4 vai 5 militārie policisti. 4 vai 5 UN VISS. mēs ar draugiem vēl nobrīnījāmies, ka Saeima netiek apsargāta. viss attiecībā uz opozīcijas atbildību par grautiņiem ir meli. atbildība gulstās uz Segliņu un Lieljuksi.
Jautājums
J
Vai tad tai bildē nav karavīri? Tie taču ir karavīru formastērpi!
Viss bija profesionāli
V
Ja policija uzsāktu kautiņu, kādas būtu sekas, mīļās Alfas?
neizpratne
n
ko nozīmē "traumatiskā pistole"????
pamela
p
Ivar,tu atļauj Šleseram/Lesčinskim saviem jaunuļiem par neko nedarīšanu maksāt 4000Ls.,BET cik saņem policists,tu zini????Vai tas ir pieļaujami????
pamela
p
Pēc tavas uzstāšanās masmēdijos,jo 13.01 tev bija trusi slapji,es aicinu un esmu pārliecināta,ka pat Godmaņa putiniskā uzbrēkšana,ka neko tādu vairs nepieļaus,LIETAS BŪTĪBU NEMAINĪS un MĪTIŅI turpināsies,JO TU ,SEGLIŅ,GODMANI,Daudze NEESAT itin NEKO!!! sapratuši pēc notikušā!! VISA !!! VAINA IR JĀUZŅEMAS JUMS ---SAEIMAI,VALDĪBAI un TAUTAI NORIEBUŠAMIES POLITKRETĪNIEM,KURI ir VISA pirmsākums.Nogriežot poličiem algas,sakiet pALDIES,KA ARĪ POLIČI NEVĒRŠ STEKUS PRET JUMS PAŠIEM,NELIEŠI!!
policists >> Afa
p
Skaisti ! Diena var ievietot nākošajā numurā sākumlapā.
kādēļ nebija
k
SMS ministrs bija aizdomājies, sacerot īsziņas?
manuālis
m
*Kārtībsargājošo institūciju dezorganizācija, iespēju robežās panākot to nepareizu stratēģiju, taktiku un operatīvo nekārtību novēršanas vadību. Mūsu gadījumā tas izpaudās neefektīvās preventīvās darbībās. Policistu bija pārāk maz un viņi nebija pietiekami nopietni sagatavojušies nemieriem. Neliels skaits likumsargu pie Saeimas durvīm ir bez maz vai kā aicinājums mēģināt tur ielauzties. Kad bija skaidrs, ka grautiņš ņemas spēkā policijas rīcība bija pasīva, varēja redzēt, ka viņiem nav iepriekš izstrādāta konkrētu rīcību plāna kā novērst nekārtības atkarībā no piepildījušās scenārija un galvenā darbība ir vērsta nevis uz nemieru likvidēšanu, bet gan uz konkrētu vietu aizsardzību un aktīvāko trakotāju izķeršanu pa vienam. Ja nav bijusi rūpīga sagatavošanās un nav pietiekams cilvēku skaits, tad tas ir labākais risinājums, bet tas liecina, ka policija kaut kādu iemeslu dēļ nebija gatava notikušajam. Kādēļ tā, tas ir pārdomas vērts jautājums, jo ne reizi vien mūsu drošības iestādes ir pierādījušas, ka ļoti labi prot nodrošināt kārtību masu pasākumos. Viennozīmīgi pateikt, kas varētu būt šīs izrādes organizatori ir grūti. Jebkurā gadījumā tie bija profesionāļi.
nesaprastocilvekuzeme
n
to pashu man ari stastija dazi policisti. ta ka.. profesionalitate laikam nav istais vards :)
manuālis
m
*Provokatoru darbs. Provokatori ir labi apmācīti speciālisti (specdienestu darbinieki), kas darbojas organizēti pēc izstrādātā plāna. Viņu uzdevums ir dot dzirksteli uz ko atsaucas pirmāmkārtām radikālo organizāciju pārstāvji, kas savukārt parauj līdzi nejaušus klātesošos. Ja situācija ir ļoti labvēlīga, tad parasti pietiek ar mazu iešūpošanu, bet, gadījumos, kad tas neizdodas, piemēram vajag būt arvien uzskatāmākam. Sākums parasti ir ar ritmiskiem saukļiem. Jāpanāk, lai pūlis kaut ko skandē, svilpj vai kā savādāk sāk izpausties. Provokatori, atrodoties barā, mēģina iesākt šo procesu. Ja pūlis atsaucas, tad lieta ir darīta un var kāpināt spriedzi, novedot baru līdz noteiktam stāvoklim, kad jāpārstāj skandēt un kliegt, bet jāsāk rīkoties. Provokatori parasti met pirmo pudeli, pirmo akmeni, iet pirmie kaut ko ieņemt utt. Pārējie tikai seko. Kad pūlis ir noreaģējis, provokatori pazūd vai atrodoties blakām vēro notikumu gaitu un iesaistās pēc nepieciešamības. To visu varēja redzēt Vecrīgā, jo īpaši dēļ salīdzinoši mazā nejauši pievienojošos dalībnieku skaita. Vēl jāmin viena no provokatoru metodēm – tēlot piedzērušos, kas liek tos neuztvert pārāk nopietni gan skatītājiem, gan policistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas