Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Policistu arodbiedrība: pēc atestācijas būs liels policistu atbirums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
af-
a
nu tad jau policistiem vajadzētu priecāties! Vairāk jāstrādā = lielāka alga
[email protected]
h
Tiem, kas raud par policistu skaita iespējamo samazinājumu gribu jautāt - a kurš precīzi zina, cik policistiem valstī ir jābūt? Cik policistu bija pirmskara Latvijā? Tikai , lūdzu, nestāstiet man vienu - ka noziedzības līmenis ir atkarīgs no policistu skaita.
[email protected]
h
Tiem, kas stāv pārliecībā, ka CCCP laiku milicijā "kaut kas tāds"nebija iespējams, vēlos pastāstīt vienu piemēru, seciniet paši. Sarunā ar VDK pulkvedi Leonu Gailišu, (kurš nu jau ir tur, kur noziegumi nenotiek nemaz) viņš man stāstīja, ka Iekšlietu ministrijā viņš varot reāli paļauties tikai uz vienu (!) cilvēku. Ja darbībās pret kriminālajām aprindām tiekot iesaistīti vēl kādi, informācija momentā nokļūstot pie bandītiem. Tas bija 1985. gads, tauta ļoti maz ko uzzināja, tāpēc arī tādas rožainas atmiņas.
2X LIELĀKAS ALGAS
2
UN 2X VAIRĀK DARBA. Policija nav bezdarbnieku patversme.
*****
*
protams, ka atstāt kā ir nedrīkst, taču jāsaprot, ka ieteikt gobālus risinājumus, nepiedāvājot konkrētus to izpildes ceļus ir vienkārši, cita lieta īstenot tos dzīvē, patiesībā ļaužu vairumam ir visai primitīvs priekšstats par policijas struktūru, dienestiem u.c., tāpēcviss liekas vienkārši - atlaist, pieņemt darbā jaunus, it kā viņi stāvētu rindā un gaidītu un ja arī gaida, tad tādi paši, kurus atlaidīs
policists
p
Atlaist visus policistus, kas darbā uzdrošinās nelietot valsts valodu. Nekavējoties priekšniekus, ierindniekus, sekojoši.
replika
r
Zinot, kādu materiālu gatavo vidusskolas un kāds ir policijas prestīžs, nav grūti iedomāties to jauno normālo policistu tēlu --- Un kādi būtu jūsu ieteikumi - atstāt visu kā ir? Valsts valodā joprojām nerunājoši policisti (laikam padomju vidusskolu beidzējiem dikti grūtas tās galviņas), būs tas paraugs uz ko tiekties?
*****
*
Cilvēks ar ģeniālu domāšanu, bet ar kustības traucējumiem nevar būt par izmeklētāju kaut vai tādēļ, ka izmeklētājam jebkurā diennakts laikā un jebkurā gadalaikā jāizbrauc uz notikuma vietu - mežā, purvā, pagrabā bēniņos, tur jāizdara notikuma vietas apskate, citas sākotnējās un neatliekamās izmeklēšanas darbības, tāpat viņam jābrauc uz cietumu, tiesām, prokuratūru un citām iestādēm, izmeklējot krimināllietas - tas cilvēkam ar kustību traucējumiem būtu par smagu, pat ja viņš būtu ģēnijs, bet tāds cilvēks varētu sēdēt kādā analītiskā struktūrvienībā pie datora, vai pasniegt kādu u priekšmetu Policijas mācību iestādē u.c. Valsts policijā, robežsardzē un citās IeM struktūrās var sameklēt daudz amatu, kuros sēž "pagoņainie" darbinieki, kuriem ar noziedzības apkarošanu un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu ir visai maz sakara, tur JUms ir taisnība
Darba devējs
D
Es kā darba devējs, lai celtu savu darbinieku profesionalitāti, kompetenci un rezultātā iegūtu, regulāri ieguldu darbinieku kvalifikācijas celšanā .... Vai Mūrnieces kundzes vadītā iestāde to dara?
HA
H
Pirms runāt par fiziskās sagatavotības līmeni, pajautājiet - cik līdzekļu IEministrija ir atvēlējusi (gan agrāk, gan pašlaik) Iekšlietu Ministrijas darbinieku fiziskās sagatavotības treniņiem un apmācībai. Painteresējaties arī cik patronas gadā tiek atvēlētas šaušanas nodarbībām un cik bieži?
anna
a
Ar atestācijas palīdzību vismaz beidzot sapratīs, kāds ir zināšanu un fiziskās sagatavotības līmenis policijā. Jo no kaut kā ir jāsāk. Nav obligāti jāatlaiž, bet jānosaka konkrēti termiņi noteiktu zināšanu apguvei un atkārtotai atestācijai. Tad jau tikai no katra paša būs atkarīgs rezultāts. Attiecībā uz tiem, kuriem veselības stāvoklis ir šķērslis labai fiziskai formai, manuprāt, atestācijas rezultāts jāveido, vērtējot gan zināšanas, gan fizisko, tādā gadījumā, ja ir izcilas zināšanas, rezultāts izlīdzināsies. Interesanti, par izmeklētāju tātad nevar kļūt cilvēks, kuram ir kustības traucējumi un ģeniāla domāšana...
*****
*
Pirms pieņemt darbā jaunus , normālus policistus, tie kaut būtu jāsameklē - t.i. jjāsaga., tavo, jāapmāca utt. Zinot, kādu materiālu gatavo vidusskolas un kāds ir policijas prestīžs, nav grūti iedomāties to jauno normālo policistu tēlu
*****
*
Padomju laiku milicijas tikumi izskatās pēc nevainīgas mazu bērnu spēlītes uz brīvās Latvijas Policijas "sasniegumu" fona
!
!
"Nav nekādas garantijas, ka atestācija atsijās tieši negodprātīgos policistus." Testos parasti izgāžas tie, kas nav piemēroti vai nav ar sevi strādājuši. Tie, kas pieiet lietai nopietni - un daudzās jomās tas ir obligāts noteikums -, tie testus iziet. Cik saprotams, te ir runa par policijas profesionāļiem. Par kādiem profesionāļiem var būt runa, ja tie ar sevi nestrādā? Pirmkārt jau psiholoģiskie testi jāveic. Noteikti arī valodas analīze, jo valoda atspoguļo cilvēka līmeni un domāšanu.
neticu gan !
n
Ļoti gribās tam noticēt...., diemžēl no pieredzes zinu un tāpēc piekrītu viedoklim: vienmēr, paliks "pietuvinātie"... Var attestēt cik grib.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas