Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Politikas vērotāji Dienā vērtē PCTVL

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

PCTVL stāsta, ko sasnieguši kā «principiāla opozīcija», kas no tā tiešām viņu nopelns, varam zīlēt. Kā sociālistisko vērtību aizstāvji, bites vienmēr ir iestājušās par lielāku valsts un arī pašvaldības lomu. Taču šoreiz partija runā par atbalstu uzņēmumiem, ražošanas stimulēšanu, pat tiek paredzētas nodokļu atlaides uzņēmumiem. Krievvalodīgo tiesību aizstāvībai bites paredz informācijas sniegšanu krieviski pašvaldībās, Uzvaras svētkus un minoritāšu valodu lietošanu mācībās. Partija cīnās arī par simboliem — par 1812.gada Uzvaras kolonnu un Pētera I pieminekli, pret Dž.Dudajeva gatvi.  Kokteilis no dzīves ar krīzi un cilvēktiesību aizstāvības.

Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs

Tautsaimniecisko nedienu brīdī vienmēr tiek pacelti etniskie jautājumi. Te pietiek ar «aktualizēšanu». Šo pseido vajadzību risinājumu viskaidrāk uzņemas PCTVL, tādēļ atbalstītāji garantēti. Vienmēr nepieciešams «turpināt» iesākto un šī rīcība ir veids, kā to nodrošināt. Programma, protams, viss par visu, lai visiem labklājība. Nonākot «iekšpusē», lolotais pagaisīs. Uz mēra amatu tāpat neviens necer. Kā gan citādi varētu dūšīgi pasludināt, ka Rīgas ideāls ir kļūt par Baltijas reģiona rūpniecības centru?

Ivars Ījabs, politologs

Destruktīvas darbības lielmeistari, kurus nekādi pozitīvi risinājumi īpaši nenodarbina. Šī partija visdrīzāk būs lemta opozīcijai pat tad, ja viņu piena brāļi no SC Rīgā iegūs ievērojamu pārstāvniecību. PCTVL gan lielāko uzsvaru šogad liek uz savas līderes [Ždanokas] iedabūšanu Eiropas Parlamentā. Taču arī Rīgas pašvaldībā viņiem būs gana daudz atbalstītāju, kuri ies uz vēlēšanām par katru cenu ieriebt visiem un visam «fašistiskajā» Latvijā.

Baiba Strautmane, žurnāliste

Gandrīz vienīgie, kas joprojām neizliekas esam kas cits nekā viņi ir. Par to arī ābols. Vēlēšanas rādīs, vai viņu uzticīgie atbalstītāji joprojām baidās aptaujās atklāt savus favorītus, vai arī Saskaņas centrs krievu acīs ir pietiekami tīra manta, lai balsis koncentrētu vienā maisā. Jebkurā gadījumā, Rīgas lielākās etniskās grupas interešu pārstāvniecība Domē būs jūtama.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas