Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Politikas vērotāji Dienā vērtē TP

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

«Tautas partija vēlas atjaunot iedzīvotāju uzticību savai valstij,» bet smagākais būs atjaunot uzticību TP pašai. Programmai TP izvēlējusies aprakstošo metodi — ļoti garš darāmo darbu rakstu, kas aptver visas iedomājamās dzīves jomas — gan industriālie parki, gan atlaides grūtniecēm sabiedriskajā transportā, taču viss «atbalstīsim-veicināsim» garā, bez konkrētiem mērķiem. Pozitīvi, ka sola ciešu saikni ar iedzīvotājiem. Taču trūkst stratēģiskas pieejas. Vai tā būtu nacionāla konservatīvisma pazīme? Kopumā nepārliecinoši, atgādina «prāta vētras» piezīmes.

Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs

Partija, kandidāti, programma un mēra kandidāts atstāj nogurušu iespaidu. Darbojas inerces vadīti. Idejas pilsētas attīstībai tiešām sarakstītas, mēra kandidāts izvirzīts, bet līdzšinējie darbi nepārliecina, ka būtu jebkāds spēks un interese to arī īstenot pilsētas dzīvē. Tāda puskokā lēkšana vien sanāks.

Ivars Ījabs, politologs

Pēdējā laikā šķiet, ka TP ir nogurusi pati no sevis; turklāt viss atlikušais pulveris laikam aiziet aizkulišu intrigās valdības līmenī. Kā gan lai citādi skaidro oranžajiem netipiski blāvo kampaņu vietā, kur drīz būtu iespēja pielikt roku naudas dalīšanā? TP gan ir savs vēlētāju kodols, kurš balsos par viņiem jebkurā gadījumā. Tomēr tādu varētu būt pamaz. Tie, kas ticēja «kompetencei», visdrīzāk būs vīlušies, savukārt lētticīgā reklāmu auditorija atradīs sev seksīgākus favorītus par Andri Ārgali. Varbūt šoreiz vēl paveiksies; taču pastāv arī risks, ka no bijušās greznības pāri paliks vien šķībā Dienvidu tilta oranžās vantis un dažs partijas draugs aiz rūtainām gardīnēm.


Baiba Strautmane, žurnāliste

Ar Ārgaļa dūri pa noziedzību... vai varētu būt, ka neizbēgamā gala priekšnojauta likusi taupīt visas iespējamās jaunās lokomotīves nākamajām Saeimas vēlēšanām, vai arī partijai šķiet, ka mūžsena RD dažādu vadošu krēslu sildītāja Ārgaļa solījumi un apņemšanās komplektā ar Normundu Rutuli un Gundaru Bērziņu sarakstā varētu būt pietiekami, lai pārliecinātu kādu ārpus TP rindām par nepieciešamību turpināt apmaksāt viņu eksistenci? Tomēr jāapzinās, ka par palikšanu ārpus domes sienām, TP diemžēl varēs vainot tikai pati sevi — ka atļāvusi Jurģim Liepniekam dainot citu labā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas