Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Politikas vērotāji Dienā vērtē ZZS

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

ZZS savos pamatpostulātos — Cilvēks.Vide.Darbs demonstrē zināšanas par ilgtspējīgu attīstību, kas paredz saskaņot vides, sociālās un ekonomiskās intereses. Rīgā zaļajiem ir paveicies, jo te nesaduras šīs apvienības iekšēji pretrunīgās intereses — dabas aizsardzība un lauksaimniecības intensifikācija. Kā jau zaļie, vispirms runā par zaļajām zonām, parkiem, arī atkritumiem, Rīgas smago tēmu. Līdzās sociāliem solījumiem ideja par videonovērošanas ieviešanu Rīgā, kas pretrunīgi vērtējama no privātās dzīves neaizskaramības viedokļa. Kur idejas par ekonomisko attīstību?

Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs

Lūk šādi izskatās partija, kura nepretendē uz «lielo varu» Rīgas pilsētā. Vienkārši personīgas intereses, kas atgādina kolektīvās vajadzībās. Piemēram, «stabilitāte dzīvē»,  «darba vietas esamība», vai arī «mērķtiecīgas attieksmes veidošana» kā partijas programas mērķi. Šie sacerējumi nenozīmē pilnīgi neko. Bet, ņemieties drosmi, domes Vides departamenta vadītāja kandidāts Ingmārs Līdaka jūs var izvizināt ar zirgu!

Ivars Ījabs, politologs

Zemnieki Rīgā laikam īpaši daudz iesākt nevar, tādēļ ZZS Rīgā lielākoties apelē pie zaļā sentimenta. Ūdenstilpņu pieejamība, vienota parku un mežu pārraudzība ir rīdzinieku prioritātes šās apvienības skatījumā; arī «zaļā» un demokrātiskā paskata deputāts Ingmārs Līdaka ir tam atbilstošs mēra kandidāts. Taču ZZS darbību tradicionāli nosaka nevis programma, bet gan karsta vēlme ieņemt amatus visos varas līmeņos. Pēc reitingiem spriežot, tas šoreiz var neizdoties — jau otro reizi pēc kārtas.


Baiba Strautmane, žurnāliste

ZZS acīmredzot skaidri apzinās savas niecīgās izredzes – cik noprotams no kampaņas, viņi būtu laimīgi, ja zaļajai līdakai izdotos ieklupt Vides komitejā... vienalga kādā koalīcijā. Ne sarakstā, ne programmā, ne kampaņā nejūt radošu garu un skaidru izpratni par mērķi. Rīga jau ir zaļa, tai būtu jākļūst tīrākai — visādās nozīmēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas