Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Politiķiem pēc referenduma jāizdara secinājumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Berta
B
Baiba pareizi prognozē, ka drīzāk varētu sākties centieni iebiedēt referendumā par grozījumiem nobalsojušo «neuzticamo tautas daļu», kā arī izlikties, ka šī saeima tomēr grib laboties un strādāt. Tas tāpēc, ka priekšā ir 23. augusta referendums, kad tauta atkal savāksies. Bet mafijai ir no svara apmuļķot naivos pensionārus. NETICIET MAFIJAI! Jau no septembra redzēsim, ka visas saeimas fantāzijas par jauniem Satversmes grozījumiem ir tīrākais blefs - neko viņi netaisās grozīt. Vismaz ne jau izstrādāt tādu redakciju, lai no tās būtu jēga un lai to būtu iespējams tuvāko 100 gadu laikā realizēt.
Šampēteris
Š
Kalvītis var turpināt snaudu, Zatlers jau nu nebūs tas, kurš modina. Bet visumā labs mēģinājums pirms vēlēšanu reformas - ievērojams balsu pieaugums, salīdzinot ar balsojumu pret drošības likumu grozījumiem. Jācer, balsojot referendumā par jaunu Saeimas vēlēšanu likumu arī anestēzija iztrūkstošajai sabiedrības daļai būs pārgājusi. Un liekot roku uz sirds atbidēsim sev: "Vai ir lietderīgi vēlēt jaunu Saeimu ar esošo, interešu grupas atražojošo vēlēšanu likumu?" skat.www.velref.lv
Dana 1
D
Ar zināmu skaudību vēroju to, ka Latvijas krievu kopienas "iekšienē" politiskā kultūra un līdz ar to arī spēja mobilizēties ir augstāka. Tur nav tik daudz savstarpējas riešanās, lai arī, neizbēgami, ka pastāv vairums sociālo problēmu, kas ir latviešiem. Gudrs, valstiski domājošs politiķis domātu, kā vienot, nevis šķelt sabiedrību. Nepatīkami tas, ka šo savstarpēji necienīgas izturēšanās standartu veido prese (paldies, blondās Dienas meitenes!) un politikas elite. Arī pret netīkamu prezidentu, arī pret citādi domājošu politiķi, vajadzētu izturēties ar cieņu, kas nekādi gan neliedz mums paust savu neapmierinātību. Nolamājot, nemitīgi kariķējot pretinieku, mēs nekļūstam ne gudrāki, ne asprātīgāki. Es saprotu, ka nodefinēt savas neapmierinātības iemeslus dažam varētu būt pagrūti. Bet jācenšas, Baiba (Sip.), jācenšas.
Jānis
J
Arī nebalsot ir attieksmes izteikšana, jo par svarīgiem jautājumiem par dalību ES un Pilsonības likumu, referendumā bija savāktas daudz vairāk balsis. Cilvēki saprot, ka par stulbumu nav jābalso, ja Latvijā nav tik daudz naidīgi elementi, kas grib valsti sagraut, lai konstitucionālā ceļā viņiem tas izdotos. Par likumību un Latvijas Satversmi!
neris
n
Lai kā tev nepatiktu tasm ka sabiedrība neatbalsta Krievijas piespēlētos grozījumus, nav pareizi apsaukāt sabiedrību par garīgi slimu. Tas tikai liecina par pašam piemītošu kaiti un iekšējām problēmām.
zb
z
nu, protams, ko citu gan diena intervēs, ja ne balagānzvaigzni, zgaļu kantora direktoru un indes pilnu bijušo selektīvo žurnālisti - tak jau savējie!!
Mija
M
Ja mani atmiņa neviļ, tad Reigans bija viduvēju kovbojfilmu zvaigznīte, par kuru smīnēja un no kura gaidīja ampelmaņa cienīgus gājienus. bet sagaidīja godātu prezidentu. Naudas pelnīšanas veids neietekmē spriestspēju, zinu necilu darbu strādājošus ĻOTI gudrus cilvēkus un augstos amatos esošus šaurpierīšus, kuri lasījuši labi ja skolas obligāto literatūru.
Kaspers
K
Esmu vienisprātis ar Strautmani, esošā saeima nedarīs neko, vai arī turpmāk rīkosies vēl ciniskāk. Tiem, kas balsoja par saeimas atlaišanas iespēju, atgādinu, ka nepietiek ar balsošanu vien, jākontrolē arī balsu skaitīšana. Mūsu greizo spoguļu valstiņā nedrīkst paļauties uz ierēdņu godaprātu, ne velti Tautas partija ielika Zālānu par Reģionālās attīstības ministru.
Mija
M
Ne vella!!! Pamazām atdzimst latvju bramanības gars.
PIT
P
latvietis vienmēr ie bijis muļļa un sado mazo, vienmēr ir paticis, ka kāds viņu drāž...
Žuks
Ž
Koalīcija līdz nākamajam referendumam par pensijām kaisīs sev pelnus uz galvas un uzdos sevi pat par galvenajiem izmaiņu iniciatoriem, bet pēc 30. augusta vilcināsies ar savu vakar izteiktā solījuma par izmaiņām Satversmē izpildi. Tā tas ir noticis ar daudziem likumiem un līdz šim šāda prakse tai ir nesusi panākumus.
ciniķis2
c
nevajag lamāt sabiedrību par to, ka tā nav piepildījusi tavas vēlmes un cerības. Ja gribi mainīt pasauli, sāc ar sevi. Un nespļauj sabiedrībai acīs, ja tu iespļausi tai nekas nenotiks, savukārt, ja sabiedrība tev iespļaus atpakaļ, tu noslīksi.
ciniķis
c
tāda nu ir tā demokrātijas spēle, ka vairākums lemj, nevis mazākums. Ja vairākums neatnāca, tad nevajag apvainoties, spekulēt un demagoģēt. Vajag respektēt šo vairākuma gribu un ne jau tāpēc tas vairākums neatnāca, ka šiem baigi patiktu koalīcija vai viņu darbi/nedarbi, bet tāpēc, ka mums nav reālas opozīcijas, t.i. nav ko likt vietā, nekādiem JL vai 3 reizes partijas piederību nomainījušai Kalnietei tas vairākums neuzticas un pie stūres redzēt negrib. Tāpēc tāds lēmums, protests.
dzeris
d
Normālā valstī un normāla, nevis garīgi slima sabiedrība neatteiktos no savām tiesībām par labu politmafijai aizbildinoties ar šīs te pašas politmafija piespēlētiem argumentiem.
neitro
n
Lai kā tur nebūtu, referendums savu rezultātu ir jau devis. Zatlers ierosinājis savus priekšlikumus, ko viņš nekad nedarītu, ja nebūtu bijis referendums. Ņemot vērā ekonomisko situāciju rudenī, kad pa īstam sāksies problēmas un sabiedrība būs viegli nokaitināma, valdošie diez vai riskēs šo likumprojektu norakt, jo tautu pie Saeimas atkal negribēs redzēt. Nevar jau visu atrisināt ar vienu referendumu. Galu galā tuvojas arī vēlēšanas, un viņi tak cer vēl tikt pie siles, tāpēc vismaz skata pēc kaut kas jādara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas