Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Politoloģe: Titava izslēgšana liecina par Repšes pozīcijas vājināšanos

Dana Titava izslēgšana no Jaunā laika (JL) liecina par pašreizējā finanšu ministra Einara Repšes pozīcijas vājināšanos, šodien intervijā laikrakstam _Čas _saka politoloģe Iveta Kažoka. Viņa to neuzskata par sliktu zīmi JL, jo tas liecinot par _JL _demokratizēšanos. Citās domās ir bijusī Saeimas priekšsēde Ilga Kreituse, kura notikušo uzskata par tādu pašu kļūdu, kādu savulaik pieļāva Ziedonis Čevers ar partiju Saimnieks, kas tagad ir pazudusi no politiskās skatuves.

I.Kažoka norāda - ar to, ka JL pametis viens no E.Repšes tuvākajiem līdzgaitniekiem D.Titavs, ieguvusi partija, taču cietis paša E.Repšes statuss. «Izrādījās, ka tādā svarīgā jautājumā Repšes viedoklis nebija noteicošais,» saka I.Kažoka.

Tas, viņasprāt, liecina, ka E.Repšes loma partijā kļūst arvien otršķirīgāka, un tas ir pilnīgi likumsakarīgi – partija demokratizējas, tagad E.Repšes statusu JL var salīdzināt ar jebkuru JL līdera statusu, saka politoloģe.

Runājot par gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, liels jautājums ir, vai E.Repše ir vēlētājus pievelkošs vai atbaidošs faktors, prāto I.Kažoka. Lai arī viņam ir piekritēju pulciņš, tajā pašā laikā ir daudz cilvēku, kuriem viņš netīk. Tomēr I.Kažoka, atšķirībā no I.Kreituses, uzskata, ka tas, ja E.Repše aizietu no partijas, lielu iespaidu uz Vienotības vēlēšanu izredzēm tas neatstātu.

Savukārt I.Kreituse domā, ka E.Repše noteicis JL panākumus, un to nedrīkst aizmirst. «Pašreizējie līderi viņam nestāv līdzās ne ar savu popularitāti, ne ideju uzstādījumiem, ne personībām,» saka I.Kreituse.

I.Kreituse norāda, ka JL pieļauj tās pašas kļūdas, ko savulaik izdarīja Ziedonis Čevers ar partiju Saimnieks, proti, JL meklē iekšējo ienaidnieku un, to atradis, izslēdz no partijas. Taču, lai arī patlaban partiju vada Solvita Āboltiņa un Artis Kampars, tauta par JL īsto vadītāju uzskata E.Repši, saka I.Kreituse. Savulaik šāda ceļa izvēle novāca partiju Saimnieks un Z.Čeveru no politiskās skatuves, saka I.Kreituse.

Politoloģei I.Kažokai liekas, ka pretēji - Valda Dombrovska valdības laikā JL ir pierādījis, ka partija sekmīgi spēj strādāt arī bez izteikta līdera – vienkārši kā komanda, kurā ir ministri un premjers. «Spilgtas personības vairs nav tik izšķirīgas, un tas nozīmē Repšes tipa politiķu zvaigznes norietu,» saka I.Kažoka.

I.Kreituse ir skeptiska arī par Vienotības izredzēm Saeimas vēlēšanās, prognozējot apvienības sašķelšanos jau valdības veidošanas laikā. Pēc tam JL kļūs par mazu parlamentāru frakciju, taču, liekas I.Kreitusei, šādu iespēju JL patlaban nepieļauj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas