Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Politologs: Nākamo Saeimas vēlēšanu galvenā tēma būs cīņa pret valsts nozagšanu

Nākamās Saeimas vēlēšanu kampaņā viena no galvenajām tēmām būs cīņa pret valsts nozagšanu un oligarhiem, šādu viedokli pauda politologs Ivars Ījabs.

"Cik lielā mērā tas strādās, patlaban ir grūti pateikt. Gan politiķiem, gan pilsoņiem ir jāsaprot, ka vairākumam Latvijas iedzīvotāju nav iebildumu, ka pār viņiem valda meļi un zagļi. Visticamāk, milzīgu ieguvumu ar šo pret valsts nozagšanu vērsto kampaņu partijas negūs. Taču tas, ka šāda kampaņas tēma būs aktuāla gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, ir skaidrs," piebilda politologs.

LETA jau ziņoja, ka, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Zatlers 28.maijā rosināja atlaist Saeimu, tā viņš paziņoja savā uzrunā tautai Latvijas Televīzijā.

Savukārt referendums par Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājumu atlaist Saeimu notiks 23.jūlijā.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, "ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu". Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

Šodien oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" elektroniskajā versijā ievietots Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) paziņojums un vērtējums par notikušajām Valsts prezidenta vēlēšanām un turpmāko valdības darbu.

"Saeimas vairākums nav uzklausījis sabiedrības pieprasījumu pēc politikas, kurā nav vietas oligarhu ietekmei, un ir sodījis Valdi Zatleru par viņa drosmi," teikta premjera paziņojumā.

"Novēlu nākamajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam rēķināties ar sabiedrības pieprasījumu, turpinot cīņu par oligarhu lomas mazināšanu politikā. Tauta savu viedokli izteiks 23.jūlijā, un tas jaunajam prezidentam sniegs skaidru signālu. Pašlaik par savu svarīgāko uzdevumu uzskatu turpināt mērķtiecīgu darbu, lai nodrošinātu stabilitāti, turpinātu valsts ekonomikas atveseļošanu un krīzes seku pārvarēšanu," paziņojumā norādījis premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas