Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Popularitāti izdevies kāpināt vien Jaunajai vienotībai; lielākie zaudētāji - KPV LV

2019.gadā partiju reitingos lielākā ieguvēja ir partiju apvienība Jaunā vienotība (JV), bet zaudētāja - partija KPV LV, liecina Latvijas Televīzijas publiskotie pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptauju dati.

Aptaujas dati liecina, ka atbalsts JV gada laikā no 4% janvārī ir pieaudzis līdz 6,8% šomēnes. JV ir vienīgā Saeimā pārstāvētā partija, kurai gada laikā izdevies atbalstu kāpināt. Mēneša laikā atbalsts JV pieaudzis par 0,3 procentpunktiem.

Savukārt straujāko atbalsta kritumu gada laikā piedzīvojusi KPV LV - tās reitings gada laikā sarucis no 7,1% līdz 1,8%. Mēneša laikā atbalsts šim politiskajam spēkam sarucis par 1,2 procentpunktiem.

Pamanāmu kritumu gada laikā piedzīvojusi arī Jaunā konservatīvā partija, atbalsts kurai krities no 12,1% gada sākumā līdz 5,9% decembrī. 

Kopš janvāra samazinājies arī partijas Saskaņa reitings - no 17,4% līdz 13,4%. Kopš novembra Saskaņas reitings gan pieaudzis par 2,2 procentpunktiem.

Tāpat no 6,7% līdz 4,6% samazinājies partiju apvienības Attīstībai/Par! atbalstītāju skaits. Kopš novembra politiskā spēka popularitāte vēlētāju vidū sarukusi par vienu procentpunktu.

Nelielu samazinājumu gada laikā kopumā piedzīvojusi arī nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kuru janvārī atbalstīja 7,7% , bet decembrī - 6,9% iedzīvotāju. Nacionālā apvienība piedzīvojusi lielāko atbalsta kritumu kopš novembra, kad par to bija gatavi balsot 8,8% vēlētāju.

Gada laikā stabils atbalsts saglabājies Zaļo un zemnieku savienībai. Kopš janvāra minētā politiskā spēka reitings samazinājies tikai par 0,1 procentpunktu, decembrī sasniedzot 8%.

Parlamentā nepārstāvēto politisko spēku vidū 2,4% vēlētāju decembrī būtu gatavi balsot par partiju Progresīvie, 2,2% - Latvijas Krievu savienību, savukārt vēl 2% - par Latvijas Reģionu apvienību.

Saskaņā ar aptaujas datiem, nepilni 20% aptaujāto nezina, par ko balsotu vēlēšanās, savukārt vēl 26,7% aptaujāto atzina, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Top komentāri

Gunārs
G
Aptauja parāda, ka Latvijas tauta no šīm partijām ir nogurusi, un nākamajās Saeimas vēlēšanās balsos mazāk par 50 % vēlētāju
Dens
D
Latvijā praktiski nav partijas, kādas ir citur Eiropā, jo tās ir ļoti izplūdušas savā ideoloģiskajā platformā un gandrīz vienādas, un jau pašā sākumā politiķi tautu sašķēla pēc nacionālās pazīmes, un šis pretnostatījums darbojas vēl šodien. Varu derēt, ka uz nākošajām vēlēšanām īpaši "latviskās" partijas atkal to izmantos, jo tik klaji blefot un solīt brīnumus vairs neuzdrošināsies.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Manā skatījumā visi šie no partijām tālu esošie grupējumi ir nepopulāri. Par populāriem varētu saukt tikai tādus, kuriem tic vismaz 30 % ļaužu. Latvijā tādu nav un nevar būt. Pēc tam kad nomira abas frontes, nekas nav ļaudis vienojošs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas