Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Portālā izcenzē rakstu par cenzūru

Raksts, kurā tika paustas bažas par apdraudējumu Latvijas mediju redakcionālajai neatkarībai, pats tika izcenzēts. Portālā Tvnet pagājušajā piektdienā vispirms publicēja un tās pašas dienas vakarā izņēma rakstu, kurā tika norādīts arī uz iespējamu politisko ietekmi Latvijas Neatkarīgajā televīzijā (LNT), radot aizdomas par portāla īpašnieku iejaukšanos redakcijas darbā.

Sākotnēji portālā politika.lv publicētajā rakstā Pildspalvu bizness norādīts uz pērn publiskoto telefona sarunu, visticamāk, starp LNT ģenerāldirektoru Andreju Ēķi un Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurā izteikts lūgums raudzīties, lai amatpersonu LNT intervijas laikā "neabižo". "Skatītāji redzēja patiesībā pēc būtības nopirktu interviju ar cilvēku, kurš televīzijas ēterā ērti izrunājās to, ko vēlējās," rakstā secināja tā autore Dita Arāja.

Šis raksts vēlāk tika pārpublicēts portālā Tvnet un drīz no tā pazuda. D.Arāja stāsta, ka zvanījusi Tvnet redakcijai, interesējoties, kāpēc viņas raksta portālā vairs nav, un galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Toms Ostrovskis viņai atbildējis, ka bijusi "neliela nesaprašanās ar īpašniekiem". Tvnet īpašnieki slēpjas ārzonā, taču jau iepriekš digitālās TV lietas kontekstā Dienas veiktie pētījumi diezgan skaidri norādījuši uz saikni starp tagadējo Tvnet direktoru Ivaru Baulu un A.Ēķi.

Tvnet redaktore Linda Miltiņa uzsver, ka raksta izņemšana no portāla bija T.Ostrovska lēmums. Pirms pārpublicēšanas portālā viņš rakstu neesot lasījis, to izdarījis tikai vakarā un izlēmis rakstu izņemt, jo tajā iekļauti arī telefonsarunu atšifrējumi, kas esot aprakstīti apgalvojuma formā par vēl neiztiesātu lietu. D.Arāja gan apšauba apgalvojumu, ka T.Ostrovskis rakstu nav lasījis. Viņš vēl pirms tā pārpublicēšanas -e–pasta vēstulē D.Arājai uzsvēris, ka tas esot "lielisks raksts". Ar T.Ostrovski sazināties neizdevās, jo viņš atrodas ārzemēs, taču L.Miltiņa, jautāta par iespējamām portāla redakcijas nesaskaņām ar īpašnieku, reaģē, sakot: "Nekā tāda nebija."

A.Ēķis atbildē Dienai uzsver, ka LNT ir sagatavojusi prasību tiesvedībai pret laikrakstu Diena saistībā ar pērn publiskoto informāciju par telefonsarunām. "Sakarā ar gaidāmo tiesvedību lūgums netiražēt šo prettiesisko informāciju izteikts arī citiem medijiem, tādēļ sīkāki komentāri netiek sniegti," saka A.Ēķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Pildspalvu bizness. Dita Arāja, politika.lv


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas