Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Portāla "politika.lv" galvenais redaktors turpmāk būs Petrenko

Pirmdien portāla politika.lv galvenā redaktora pienākumus pārņēma žurnālists, mediju un cilvēktiesību eksperts Dmitrijs Petrenko. Viņš portāla vadību pārņem no Ritas Rudušas, kura, kā informē portāls, turpmāk būs politika.lv angļu versijas redaktore.

D.Petrenko septiņus gadus strādājis Latvijas televīzijā kā žurnālists, ziņu raidījuma vadītājs, bijis ziņu redaktors radio SWH+, savukārt pēdējo gadu veltījis pētniecībai Latvijas Cilvēktiesību centrā un disertācijas uzrakstīšanai Latvijas Universitātes (LU) Komunikācijas zinātnes nodaļā. D.Petrenko ir komunikācijas zinātņu doktorants LU, turpat arī televīzijas žurnālistikas pasniedzējs.

D.Petrenko Dienai stāstīja, ka savā aktīvā žurnālista darbā ir "nedaudz noguris" no vieglā ziņu žanra, savukārt portāls politika.lv viņam ļaujot nodarboties gan ar žurnālistiku, gan ar nopietnāku pētniecību.

D.Petrenko norādīja, ka lielas pārmaiņas līdz ar savu stāšanos amatā neīstenos, jo portālam ir svarīgi palikt "savā nišā". Jaunais redaktors ir apņēmies noturēt portālu tādā līmenī, kādu tas jau ir sasniedzis. Cits svarīgs uzdevums, pēc viņa teiktā, ir portālu attīstīt, vienlaicīgi saglabājot kvalitatīvu žurnālistiku un neļaujoties kārdinājumam portālu padarīt vieglāku satura ziņā. Pēc D.Petrenko vārdiem, šodien Latvijā kvalitatīvie žurnālistu komentāri ir retums. "Tāpēc, lai tas paliek mūsu uzdevums," viņš teica.

D.Petrenko arī atzina, ka jau šobrīd politika.lv ieplānotas dažas izmaiņas, kas portālu padarīs par ērtāku platformu elektroniskai līdzdalībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas