Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR speciālisti: žurnālisti dara mediju treniņus iedarbīgākus

Žurnālisti vislabāk saprot mediju vidi, viņu klātbūtne ir iedarbīga un viņi spēj pārliecināt par komunikācijas nepieciešamību — šī ir tikai daļa no Dienas aptaujāto sabiedrisko attiecību speciālistu minētajiem plusiem, kādēļ mediju treniņos tiek iesaistīti praktizējoši žurnālisti. Parasti šādas mācībās, kurās gan valsts, gan privātās struktūrās strādājošie apgūst iemaņas runāt ar žurnālistiem un atbildēt uz jautājumiem, sastāv no lekcijām un praktiskām nodarbībām, un kā vienas tā otras mēdzot vadīt arī žurnālisti.

Jau ziņots, ka _Latvijas televīzijas _(_LTV_) raidījumu vadītāji I.Elksne (_100.pants_), Jānis Domburs (_Kas notiek Latvijā?_) un Dzintris Kolāts (_Valsts pirmās personas_) _Dienai _nav nolieguši, ka mācījuši dažādām amatpersonām, kā runāt ar žurnālistiem. Pēc tam, kad šī informācija tika publiskota, _LTV _ģenerāldirektors Edgars Kots pauda viedokli, ka žurnālisti ir sabiedrisko attiecību organizāciju upuri, jo Latvijā trūkst komunikācijas speciālistu, un līdz ar to tiek aicināti žurnālisti no medijiem, arī _LTV_. "Tā ir tikai Kota interpretācija," saka Latvijas sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas (LSAKA) valdes locekle un aģentūras _PR Stils_ direktore Inga Latkovska, norādot, ka sabiedrisko attiecību speciālistu Latvijā ir pietiekami daudz. Taču žurnālistus kā mediju treniņu pasniedzējus izvēlas, jo viņi vislabāk saprot mediju vidi. Turklāt ir arī emocionāli apsvērumi — apmācāmais labāk spēj koncentrēties, ja viņu intervē žurnālists. "Pazīstama žurnālista klātbūtne palīdz iedarbīgāk nodot informāciju," piekrīt kompānijas _Hill & Knowlton_ (_H&K_) valdes priekšsēdētājs Ralfs Vīlands. Viņš norāda, ka žurnālisti ar televīzijas darba pieredzi spēj pasniegt kvalitatīvākas televīzijas intervijas. R.Vīlands stāsta, ka _H&K _organizētajos mediju treniņos žurnālistu uzdevums ir sniegt pārskatu par mediju vides likumsakarībām – parasti lekcijas veidā un arī vadīt intervijas ar _H&K_ sagatavotiem jautājumiem. "Nedz situācijas, nedz jautājumus nedomā žurnālists. (..) Mēs - konsultanti - domājam atbilstošākās atbildes, sniedzam ieteikumus un analizējam notikušās mācību intervijas," skaidro R.Vīlands. "Es nedomāju, ka tādā veidā un kvalitātē, kā to daram mēs, tas klasificējams kā interešu konflikts – drīzāk kā izglītošanas funkcija," uzsver _H&K_ vadītājs.Savukārt I.Latkovskai žurnālista darbošanās mediju treniņos šķiet nepieņemama: "Elksne nedrīkstēja vadīt mediju treniņus. Viņa ir pietiekoši publiska persona," norādīja LSAKA valdes locekle. Viņa gan norāda, ka pēc būtības šādi treniņi tiem, kam jāsaskaras ar medijiem, ir noderīgi, jo "var iemācīties loģiski strukturēt teikumus, strukturēt runu ar ievadu, iztirzājumu un nobeigumu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas